Domestica

Valentijn Dhaenens / KVS

In Domestica herken je twistende en knokkende koppels, van Medea en Jason tot Sue Ellen en JR uit Dallas of Al en Peg in Married with Children over Liz Taylor en Richard Burton in Who’s Afraid of Virginia Woolf tot Temptation Island.

Valentijn Dhaenens en Alejandra Theus brengen een bloemlezing van eeuwen echtelijke strijd, stemverheffing, onbegrip en slaande ruzies. Telkens opnieuw worden de stemmen schorrer, staan de zenuwen strakker gespannen, en worden geest en lichaam steeds zwaarder vermoeid.  

Echtelijke ruzies als metafoor voor de wereldse zucht naar strijd, de onmogelijkheid om samen te leven, laat staan één te zijn.

Bij elke voorstelling maakt een jonge pianiste de cast compleet. Het jonge meisje begeleidt de voorstelling niet enkel muzikaal met romantische liefdesliedjes. Ze is ook bewust aanwezig, als getuige, slachtoffer of verzoener.

 

Valentijn Dhaenens brak door met DegrotemonD (Skagen, 2012), dat hij zelf speelt én regisseert. Het is een ode aan de retorica. Daarna volgde DeKleineOorloG: een compleet andere maar even verbluffende solovoorstelling. Beide producties toeren wereldwijd. Dhaenens zal de komende seizoenen binnen KVS een aantal producties ontwikkelen. Hij is dit seizoen ook te zien in Odysseus. Een zwerver komt thuis en World without Us (Man) van Ontroerend Goed.

Alejandra Theus vult het koppel aan. Deze Vlaams-Colombiaanse actrice studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht. Ze speelde uiteenlopende rollen, ondermeer bij diverse theaterhuizen zoals ToneelgroepAmsterdam, Theater Artemis, NTGent, Het Gevolg, Martha!Tentatief en in tv-series.

 

Duur
70
Prijs
€ 20 (cat.1) / € 17 (cat.2)
reductie
€ 17 (cat.1) / € 13 (cat.2) / € 9 (-26)
Premiere
22.12.2016
Categorie
TheaterMuziek
Information