Capital Slam

A.Kult.E vzw & Urban Woorden

Vanaf januari 2017 organiseert A.Kult.E vzw samen met Urban Woorden een scholencompetitie slam poetry voor vijfdejaars studenten secundair onderwijs. Deze wedstrijd tracht zoveel mogelijk jongeren in contact te brengen met woordkunst en biedt hen een platform aan waar ze hun stem kunnen laten horen. 

Hoe verloopt het traject nu concreet? 
• Gedurende de maanden januari en februari krijgen leerlingen van het 5e jaar secundair een introductieworkshop van ervaren artiesten/lesgevers. 
• Per provincie wordt vervolgens in maart en april een vaste werkplek opgesteld waar jongeren die geïnteresseerd zijn naschoolse workshops kunnen volgen en op die manier de fijnere knepen van de woordkunsten beter leren kennen. Deze workshops vinden enkele malen per maand plaats. 
• De slotwedstrijd vindt plaats op 5 mei (13:00 – 16:00) in KVS BOX, waar 10 vijfdejaars uit 5 verschillende provincies zullen strijden om de titel van ‘Beste Slamstudent(e) van Vlaanderen’. De klas van elke finalist(e) zal aanwezig zijn om te supporteren en een professionele jury neemt de moeilijke taak op zich om de uiteindelijke winnaar te kiezen. Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz zal ook aanwezig zijn en de prijzen overhandigen aan de top 3 slammers.  De 1e plaats krijgt een geldprijs van 250 euro, de 2e plaats een boekenbon t.w.v. 100 euro en de 3e plaats een boekenbon t.w.v. 50 euro. 

Wat valt er verder nog te winnen? 
Alle finalisten krijgen voor de slotwedstrijd nog 2 masterclasses van grote namen uit de muziekwereld. De deelnemers worden ook verder ondersteund voor een goede doorstroming naar andere optredens en zullen hun teksten vereeuwigd zien in een gedichtenbundel.

Naast het podiumaspect, kunnen leerlingen die zich minder thuis voelen op de planken ook hun teksten posten op www.capitalslam.be of op de Facebookpagina per provincie. De sterkste teksten zullen ook opgenomen worden in de dichtbundel en worden op 5 mei opgehangen in KVS. Het meest impactvolle gedicht zal ten slotte digitaal vastgelegd worden in een videogedicht (i.s.m. StampMedia).

Dit project wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van o.a. de Vlaamse Gemeenschapscommissie, het Kabinet Brussel Cultuur en het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Prix
€ 0
Catégorie
Slam