Brussels, Dance!

1 STAD / 2 MAANDEN / 13 CULTUURHUIZEN / 50 DANSPRODUCTIES & TALKS / 100 VOORSTELLINGEN

Van 1 februari tot 31 maart staat in Brussel de dans centraal in al zijn diversiteit en vitaliteit! 

Voor de derde editie richt Brussels, dance! opnieuw de schijnwerpers op de hedendaagse danscreatie.
Brussel trekt zowel Belgische als buitenlandse choreografen aan die zich laten bezielen door de dynamiek van onze inventieve en bruisende hoofdstad. Talentvolle makers creëren, ontmoeten elkaar en tonen hun werk in een levendige en creatieve stad.

Brussels, dance! is een initiatief dat uitgaat van 13 kunsthuizen. Het wil meer zichtbaarheid geven aan de hedendaagse dans en Brussel laten schitteren als hoofdstad van de dans! Daarnaast willen de organisatoren het publiek aanmoedigen om nieuwe plekken te ontdekken en de uitwisseling tussen publieken en kunstenaars bevorderen in dit culturele netwerk. 

Voor deze editie brengen dertien cultuurhuizen hun programmatie samen onder het label “Brussels, dance!”. De Beursschouwburg, Charleroi danse / La Raffinerie, Garage 29, Kaaitheater, KVS, L’L, la Balsamine, La Bellone, le 140, Jacques Franck, Les Brigittines, de Hallen van Schaarbeek en het Théâtre National illustreren samen de rijkdom en diversiteit van de Brusselse dansscène en bieden hun publiek een open en gedurfd programma aan.

Bekijk het volledige programma op de website!