Afterwork Malcolm X met Eric&Eric

Net als bij de seizoensstart organiseren we ook nu een afterwork voor de première van Malcolm X op 14 oktober. Iedereen welkom vanaf 17:00 voor expo's en muziek!

Vanaf 17:00
Eric van Uytven woont en werkt in Brussel. Hij is een autodidact die collages, installaties en performances creëert. Hij stelde al tentoon in De Pianofabriek, Gallerie Saint Lambert en Recyclart in Brussel. Ook internationaal was zijn werk al te zien in Amsterdam, Berlijn, Londen en Parijs. Het drieluik dat hij voor KVS maakte wil het onzichtbare zichtbaar maken, een plek van zowel angst als mogelijkheden. Hij laat een dialoog ontspringen tussen de verschillende verhalen over onverdiende voordelen in het systeem, structuren en instellingen van de samenleving.

DJ: Zet je beste dansbeen voor op muziek van Boogiewomen

Om 18:30 
Solo Performance: Geboren en getogen Brusselaar Eric Labat is soul en R&B zanger. Hij groeide op met de Congolese gezangen van zijn moeder en de vinylcollectie die zijn vader meebracht van zijn reizen naar de Verenigde Staten. Door op te treden op verschillende jamsessies, jazzconcerten en vrije podia in België leerde hij veel gepassioneerde muzikanten kennen. Resultaat hiervan zijn verschillende samenwerkingen. Hij schrijft en zingt regelmatig voor HNMK, Brussels Pop Masters BPM en The Soul Triggers. Eric lanceerde net zijn album X-E.P.RIENCE in samenwerking met DJ Da Vinci, TerraOne en EMOS. 

"Voor mij is Malcolm X een profeet. Hij was geen engel. Hij deed slechte dingen in zijn jeugd en zat in de gevangenis. Ik ben geboren in Brussel in de jaren ’80 en groeide op in de jaren ’90. Er waren bendes en het was hard voor gemengde kinderen zoals mijn broers en ik, om op te groeien in die context. Malcolm X brak met zijn leven als gangster en creëerde een enorme beweging. Hij ging door verandering in zijn persoonlijke leven en creëerde verandering in de samenleving. Ook later, toen hij besefte dat de weg van de Nation of Islam de zijne niet was. Hij zag zelf in - niemand legde het hem op - dat hij van richting moest veranderen, en hij deed het. Daardoor heeft hij vele mensen geïnspireerd, ook mij." (Eric Labat)

Om 20:00
Malcolm X in KVS BOL
 

Kom je ook?