KVS

VOX: Young Voices Shaping the Future

VUB, huisvandeMens, Amnesty International, VGC jeugdraad, Théâtre National Wallonie-Bruxelles, ULB, Wekonnekt Brussels, Bruxelles Laïc, Saintklet & KVS
wo 08.05.2024 19:30 - 22:30
KVS, Brussels
KVS BOX
08.05.2024
19:30 - 22:30
Tickets

De federale Belgische verkiezingen naderen met rasse schreden. In het licht van die verkiezingen, wil VOX: Young Voices Shaping the Future een unieke synergie bieden. Dit event, ontworpen door jongeren voor iedereen, biedt een dynamisch platform aan de Belgische jeugd om hun meningen en aspiraties te uiten.

VUB, huisvandeMens, Amnesty International, VGC jeugdraad, Théâtre National Wallonie-Bruxelles, ULB, Wekonnekt Brussels, Bruxelles Laïc, Saintklet & KVS sloegen de handen in elkaar om dit gratis event op poten te zetten. Samen willen we een lans breken voor burgerlijk engagement, met het oog op de verkiezingen in juni 2024. Op 8 mei 2024 bieden we een platform waar geëngageerde jongeren van zich kunnen laten horen.

Binnen de complexe structuur van het Belgische kiessysteem is het, vooral voor jongeren, moeilijk om zichzelf te oriënteren waardoor velen zich onzeker voelen over hun politieke keuzes. Vox wil hierbij hulp bieden: en nodigt uit om samen te komen, om beter te begrijpen, in dialoog te gaan met elkaar en te delen.

De avond wordt geopend door een gerenommeerde professor politieke wetenschappen, die ons glashelder door de beginselen van het Belgische electorale systeem zal loodsen. Daarna steekt Maïté Meeûs, feministische activiste en de drijvende kracht achter de Balance ton bar-pagina, het vuur aan de lont voor een levendige dialoog, waarbij vijf jonge visionairen beurtelings in gesprek gaan met haar en hun expertise zullen delen rond verschillende issues:

  • Estelle Depris, oprichter van Instagram-account Sans Blanc de Rien, en auteur van Mécanique du Privilège Blanc, gaat dieper in op anti-racisme en discriminatie.
  • Hassan Al Hilou, oprichter van Capital vzw, zal het over kansen voor de jeugd en politiek engagement hebben.
  • Adélaïde Charlier, klimaatactivist en mede-oprichter van Youth for Climate, belicht climate justice en onze collectieve verantwoordelijkheid voor de planeet.
  • Victoriæ Defraigne, activist, student en auteur van Les Transidentités Expliquées à Mes Parents deelt inzichten rond LGBTQIA+-rechten.
  • Christina De Witte (Chrostin), cartoonist en feministisch activist, focust op de vooruitgang en uitdagingen binnen het domein van vrouwenrechten. 

Vox belooft een interactieve ervaring te worden, en wil stemmen en perspectieven in een verrijkende mozaiëk verenigen. Het evenement is een open uitnodiging voor allen die zichzelf willen onderdompelen in een constructief debat, om vragen te stellen, en vooral: om de toekomst van België samen vorm te geven door te luisteren naar de stemmen van de jeugd.

Vervoeg ons voor een avond waar allerlei ideeën samenkomen. Meer dan een event willen we een beweging zijn, richting inclusiviteit, begrip en verandering. Laat ons samenkomen om een toekomst vorm te geven die onze collectieve visie en waarden weerspiegelt. 

Credits

PRODUCTIE / PRODUCTION VUB, huisvandeMens, Amnesty International, VGC jeugdraad, Théâtre National Wallonie-Bruxelles, ULB, Wekonnekt Brussels, Bruxelles Laïc, Saintklet & KVS