Amor

Michèle Anne De Mey & Jaco Van Dormael / Astragales asbl & KVS

Als gevolg van een thermische schok van -30° tijdens een wintertournee in Canada belandt danseres en choreografe Michèle Anne De Mey in de luchthaven van Toronto plots in een coma waaruit ze pas later zal ontwaken.

Deze ‘bijna-doodervaring’, want dat is de wetenschappelijke benaming van het fenomeen, roept in haar onderbewuste een krachtig visioen van licht en warmte op, die haar meest intieme verwanten in een overweldigende vlaag van liefde verenigt.

Aan de andere kant van de spiegel - van het leven, van de dood? - is Lewis Caroll niet veraf, net als de existentiële en metafysische vragen van Alice in een land dat ons verbaast en in vraag stelt. Een spiegelraam met de afmetingen van het doek, mogelijk een veranda, vormt het scherm waaruit de scène van de droom en de verbeelding verrijst. Dat gebeurt via beelden van landschappen en de natuurelementen, gefilmd door Julien Lambert en Giacinto Caponio en benadrukt door de muziek die de oevers van de duisternis evoceert naar het beeld van de ‘klaagzangen’ van koningin Dido van Purcell.

Ze suggereert ook de fijne lijn tussen de doodsstrijd en de dood in een wanordelijk no man’s land vol absurditeit en nonsens.

Na de complexe en succesvolle uitwerking van een digitale ‘nanodans’ in Kiss & Cry en Cold Blood gaat het koppel Jaco Van Dormael en Michèle Anne De Mey voort op zijn elan door te experimenteren met een nieuwe toneeltaal.

 

 

 

Duur
80
Prijs
€ 20 (cat.1) / € 17 (cat.2)
reductie
€ 17 (cat.1) / € 13 (cat.2) / € 9 (-26)
Categorie
Dans
Extra info


  

FR
NL