Brussel

Brussel

KVS is het Brussels stadstheater.
Onze unieke positie in de hoofdstad van Vlaanderen, België en Europa is de alfa en omega van onze werking. KVS wil repertoire herinterpreteren in relatie tot de stad die meer dan ooit de wereld is. KVS omarmt de stad in haar pluraliteit en wil haar artistieke stem versterken in het kunstenveld.

Brussel Danst: YO. Brussels Hip-Hop Generations

Op 11 juli is het opnieuw Vlaanderen Feest, Brussel Danst! Laat je leiden door zomerse tonen op de Grote Markt, ontdek de urban dancescene op het Muntplein of dwaal samen door de straten van Brussel tijdens een geleide wandeling met stadsdramaturg Tunde Adefioye.

Brussels

TOERNEE GENERAL 17-18

TOERNEE GENERAL is een klassieker: een gezamenlijke selectie van voorstellingen door KVS en Théâtre National, een mooie en gevarieerde waaier van wat beide Brusselse huizen dit seizoen te bieden hebben.

Brussels, Toernee General, Théâtre National

Verjaardagsactie #KVS130

Nog tot en met 18 juni kan je een abonnement van 4 of 6 voorstellingen samenstellen en genieten van speciale kortingen.

Brussels, De Standaard

LONGREAD Wanna play, drarrie?

Theatermakers Junior Mthombeni en Sylvie Landuyt in gesprek over hun podiumplannen 

Brussels, Sylvie Landuyt, Junior Mthombeni

Theaterfestival 2017

Twee voorstellingen van KVS zijn opgenomen in de selectie van het Theaterfestival 2017. Zowel het theaterconcert Malcolm X als het scenografische 

Brussels, Theaterfestival

Focus Claus 2017-18

Tien jaar geleden is het al, dat een van de belangrijkste – om niet te zeggen dé belangrijkste – Belgische naoorloogse auteurs overleed. Precies tien jaar na zijn dood brengen wij hulde met twee verschillende voorstellingen.

Brussels

Het lexicon van onze stadsdramaturgen

KVS-stadsdramaturgen Kristin Rogghe, Tunde Adefioye en Gerardo Salinas maken je in ware essay-style wegwijs doorheen ons aanbod voor het nieuwe theaterseizoen.

Brussels

Michael De Cock vertelt

Toen u mij de eerste keer chéri noemde, liep er een rilling over mijn rug. Het was geen koosnaam, mij toegeworpen vanuit de verte, maar een woord dat, enkel voor mijn oren bestemd, door de koude Brusselse winterlucht sneed. U heeft het een paar dagen na elkaar herhaald.

Brussels

Stadsdramaturg Tunde Adefioye over intersectionaliteit

In de jaren '80 bedacht Kimberlé Crenshaw, professor law and critical race theory aan de Columbia University en UCLA, de term intersectionaliteit, die de discriminerende situatie waarmee vrouwen van kleur worden geconfronteerd beter omvat.

Brussels, intersectionaliteit, Tunde Adefioye

Stadsdramaturg Gerardo Salinas over nieuwe stedelijkheid

We leven in een zeer bijzonder tijdperk, volgens mij de spannendste tijd uit de geschiedenis van de mensheid. In de ban van migratiegolven, de groei van steden en nieuwe technologieën is de wereld een veelzijdig dorp geworden.

Brussels, nieuwe stedelijkheid, Gerardo Salinas