Cali x KVS

KVS wil de stad een centrale plaats geven in haar activiteiten. Drie stadsdramaturgen zullen het podium verbinden met de straten van Brussel en inspirerende partners en steden over de hele wereld. Een van die drie, Tunde Adefioye, ging naar San Francisco en bezocht er YBCA om een mogelijke samenwerking te onderzoeken.

Dit is zijn kort verslag.

"In april verbleef ik voor Urban Woorden en partner en internationaal project Next Generation Speaks tien dagen in San Francisco. Naast de meetings en workshops ging ik de stad in om het culturele aanbod van California te ontdekken. Zo ontmoette ik een artistiek programmator van het Yerba Buena Center for the Arts (YBCA). Een potentiële toekomstige Trans-Atlantische samenwerking is in de maak!

 

Foto 1 © Amy Diaz Infante

 

Beïnvloed door mijn nieuwe positie als stadsdramaturg bij KVS bekeek ik mijn ontdekkingstochten door een andere bril. De graffiti op de muren en garagepoorten op Clarion Street in San Francisco kregen opeens meer betekenis. Het zien van Mary Mcloed Bethune's gezicht op de muur naast drie belangrijke Perzische vrouwen deed me nadenken over de eerste SLOW en de focus ervan op feminisme. Bijvoorbeeld over hoe deze vrouwen en hun belangrijke verhalen een plek kunnen krijgen in Sabrina Mahfouz' SLOW."

 

Foto 2 © Samira Saleh