C'est pas parce que tu t'arrêtes de pédaler que ton vélo va s'arrêter

De Vélo

De Vélo brengt een hartverwarmend verhaal vanuit onze zwaar getroffen hoofdstad Brussel met een bonte mix aan mensen.  Deze voorstelling is een opkikker in bange dagen, een lichtpuntje in de duisternis ! 

De Vélo brengt Brusselaars samen vanuit alle windstreken, rond een gemeenschappelijk artistiek project.  Daklozen, vluchtelingen, tienermoeders, ex verslaafden, nieuwe Belgen, bijna Belgen, mensen met baggage en een etiket worden verenigd in een klein hecht koor dat uit volle borst hun eigen broze verhalen zingt en vertelt.  Dit project verheft hen boven dat etiket en maakt hen terug gewoon mens onder de mensen.

De voorstelling C'est pas parce que tu t'arrêtes de pédaler, que ton vélo va s'arrêter brengt 25 performers samen onder leiding van acteur/regisseur/muzikant Hans Van Cauwenberghe, actrice en muzikant Ciska Thomas en contrabassist Otto Kint. Het Koor zoals De Vélo intussen in Vlaanderen bekend is van de wekelijkse reportages in Iedereen Beroemd, brengt 15 liedjes met verhalen die naar de keel grijpen maar waar ook een sterke levensdrang uitstraalt.  

Ze zingen in het Frans, Nederlands, Engels en nog andere talen maar wat je niet begrijpt qua taal, begrijpt het publiek vanuit het hart, want de oprechtheid raakt! Deze ode aan Brussel toont wat mogelijk is en waar we moeten voor gaan.

De Vélo is een zelfstandig project dat zijn basis vond bij Forsiti’a – De Markten Brussel. Toen ze nog onder vleugels opereerden van Forsitia werden ze geselecteerd voor Het Theaterfestival. Dit is het eerste sociaal-artistiek project dat deze eer te beurt viel.  Het productiehuis De Chinezen volgde hen voor een Canvas reportage en voor Iedereen Beroemd. Ze waren ook wekelijks te horen op Radio 2 bij De Madammen.

 

IN DE PERS
26.11.2015 - Forsiti'a - Forsiti'a viert en speelt de zaal plat
01.12.2016 - Terzake - Een muziekspektakel van Forsiti'a
19.02.2017 - Knack - Een ode aan Brussel die blijft plakken
15.03.2017 - De wereld morgen - Een bonte avond tegen verzuring

Prijs
€ 20 (cat.1) / € 17 (cat.2)
reductie
€ 17 (cat.1) / € 13 (cat.2) / € 9 (-26)
Categorie
TheaterMuziek
FR, NL