Claudia

La Conquesta del Pol Sud

Claudia is gebaseerd op het verhaal van een jonge Argentijnse vrouw, een systeemingenieur en sciencefiction fan uit Buenos Aires. Op tweeëntwintigjarige leeftijd ontdekt Claudia Victoria Poblete Hlaczik dat ze de dochter is van twee "verdwenen" mensen en dat ze een leven heeft geleid dat werd uitgevonden door een echtpaar die niet haar echte ouders waren. Claudia's zaak betekende een keerpunt in Argentinië; het markeerde het begin van het einde van de straffeloosheid die militaire officieren tot dan toe hadden genoten.

Haar ervaring wordt nu op het podium gebracht in de vorm van een fragmentarisch verhaal, verteld door Claudia zelf, in interactie met documentaire beelden en materiaal uit het onderzoek dat door de compagnie zelf werd gevoerd in Noord-Argentinië. Op basis van de ervaring die door de protagonist wordt verhaald, verkent La Conquesta del Pol Sud de relatie tussen collectieve geschiedenis en individueel leven in een taal die documentaire, visuele poëzie en theater combineert. Claudia dwingt ons, onverschrokken en direct, om de grondgedachten over revolutie, geheugen en opvoeding te onderzoeken.

Claudia is de tweede voorstelling in de trilogie over geschiedenis en identiteit van La Conquesta del Pol Sud. De compagnie, die zich momenteel wijdt aan documentair theater, komt hier terug met een mix van theatertaal en journalistiek onderzoek om een gedicht op scène te brengen over geheugen, recht en identiteit.

Prijs
€ 20 (cat.1) / € 17 (cat.2)
reductie
€ 17 (cat.1) / € 13 (cat.2) / € 9 (-26)
Categorie
Theater
ES
NL, FR