Darling

Moya Michael & Igor Shyshko

De Zuid-Afrikaanse Moya Michael en de Wit-Rus Igor Shyshko werkten de afgelopen jaren bij gezelschappen als Rosas en Akram Khan. Shyshko groeide op in de nasleep van de ramp in Tsernobyl en Michael in de politieke onrust van de apartheid. Grote invloeden die ook in een klein leven sporen nalaten. Ze trachten hun persoonlijke geschiedenis te traceren tot het moment van hun ontmoeting. Darling is een confrontatie tussen een macro- en een microwereld met dans als communicatiemiddel. Deze samenwerking tussen twee zeer bijzondere, sterke en emotionele dansers levert een poëtische voorstelling op.

> Moya Michael werd geboren in Zuid-Afrika, waar ze verschillende dansopleidingen volgde. Vervolgens ontving ze een studiebeurs voor een vervolgopleiding in PARTS. In Londen leerde ze Akram Khan kennen, met wie ze samen een gezelschap oprichtte waarmee ze wereldwijd tourden. In 2003 werd Moya Michael genomineerd voor de ‘Best Dancer Award’ van het internationale ITSfestival. Sinds 2005 danst Moya als freelancer bij Rosas. De afgelopen jaren was Moya lid van Eastman (Sidi Larbi Cherkaoui). Daarnaast maakt ze eigen creaties, zowel in België als internationaal.

> Igor Shyshko werd geboren in Zuid-Rusland en sloot zich op zijn zestiende aan bij het lokale dansgezelschap ZAVTRA. In 1993 verhuisde Igor naar Minsk waar hij ging studeren aan de ‘Belarussian University of Culture’ met majors in hedendaagse dans en volksdans. In 1997 trok hij naar België, waar hij een dansopleiding aan PARTS volgde. Tijdens zijn laatste jaar daar werkte hij mee aan een voorstelling van Akram Khan. Kort nadien ging hij aan de slag als danser bij Rosas, waar hij tot op de dag van vandaag in meedanst. In 2010 werkte hij samen met Marc Vanrunxt voor de producties Zeit enAbstraction en nam hij deel aan de groepscreatie Dust van Arco Renz.

 

IN DE PERS
31.01.13 - De Standaard - Louterende lenigheid

Duur
50
Prijs
€ 17
reductie
€ 13 / € 9 (-26)
Categorie
Dans
Information
Extra info

INLEIDING / INTRODUCTION:
13.12.2016 - 17:30 - BRAZZA