Focus

Focus

Deze lente vroegen we aan verschillende van onze artiesten wat verbeelding én macht voor hen betekenen.

Ik ben niet op de wereld gekomen om te eten en te slapen. Wel om te geven en daardoor te krijgen. Het zit in mijn genen, door mijn Oekraïense jeugdjaren.

Seniorenslam brengt jong en oud samen rond slam, rap en podiumpoëzie. Twee opvallende maatschappelijke evoluties – ‘vergrijzing’ en ‘verkleuring’ – sluiten zo een verrassend creatief verbond. 

Samen met Eric Joris en Mesut Arslan ga je gedurende enkele dagen testen uitvoeren in Virtual Reality voor hun nieuwe creatie in Brussel.

Deze lente vieren we de vijftigste verjaardag van Mei ’68. Rekto:verso en KVS draaien de klok terug, om met andere perspectieven de heersende Europese narratieven rond die historische meimaand op losse schroeven te zetten. Mei ’68 gedekoloniseerd.

Net als het getal Pi zijn wij tegelijk herkenbaar en niet volledig definieerbaar: onze identiteit is samengesteld uit verschillende lagen die constant in beweging zijn.

We vinden het heel belangrijk dat ons publiek KVS als een tweede thuis beschouwt. Jouw stem is daarin belangrijk. Daarom een korte enquête om te achterhalen wat er bij jullie leeft én wie jullie zijn, wat jullie leuk vinden.

Na de reis door Zuid-Afrika zoeken we andere oorden op. De nieuwe pop up chef Vincent Bockx neemt ons vanaf dinsdag 3 april mee op culinaire wereldreis door Azië en Latijns-Amerika!