FrontX

Cie No Way Back / Milan Emmanuel

FrontX buigt zich over de kwestie van persoonlijke veerkracht aan de hand van de levensverhalen van een reeks buitengewone street artists. Hun persoonlijke geschiedenissen worden vervlochten tot een caleidoscopisch inwijdingsverhaal.

Als spreekbuizen voor de hedendaagse samenleving bevragen deze geweldige performers de échte betekenis van integratie. De eerste betekenis van ‘integreren’ is “heel maken”, deelnemen aan de constructie van een geheel op basis van verschillende elementen. Het is dat “geheel”, opgemaakt uit de bijdrage en de verschillen van elk individu, waar FrontX over gaat, rekening houdend met de meervoudigheid van de mens. Wat de makers interesseert, is het belichten van de interne drijfveer die deze straatartiesten heeft gepusht om zich te specialiseren in hun unieke technieken. Veerkracht is een psychologisch fenomeen waarbij een getraumatiseerd persoon het trauma in handen neemt en zichzelf opnieuw opbouwt. 

Hoe overkomen deze ongewone individuen hun moeilijkheden met behulp van hun artistieke praktijk? Hoe veranderen zogenaamde wonden in aanwinsten?  

 

Duur
75
Prijs
€ 17
reductie
€ 13 / € 9 (-26)
Premiere
19.09.2018
Categorie
TheaterDans
EN, FR
NL, FR