Giant

Alesandra Seutin / Vocab Dance

Giant is een onthullend dansstuk van de internationale performer, choreografe en docente Alesandra Seutin dat tekst, video-installatie, mechanische muziek en publieksparticipatie samenbrengt tot één geheel. Via dans geeft Seutin een beklijvende en soms gênante beschrijving van de Rwandese genocide. Mede gerealiseerd door het boeiende en krachtige artistieke talent van FayB en door Seutins aandacht voor nuance is Giant ontroerend en verwarrend, maar ook vernietigend. 

Seutins vermogen om de hedendaagse geschiedenis van de Afrikaanse diaspora en de genocide te combineren met het besef van verlies is werkelijk heel bijzonder. Alesandra’s gevoel voor controle en focus met betrekking tot de gevoeligheden die ze overbrengt, geeft ons een kijk in een wereld die voorheen enkel tot ons kwam via beelden van afgerukte ledematen en verhalen van gemeenschappen die zich tegen elkaar hebben gekeerd. Alesandra Seutins choreografie laat zien dat dit een verhaal is waar eenieder - bewust of onbewust - een rol in speelt, en waarvoor we de komende jaren nog een hoge prijs zullen betalen.

Een emotionele reis naar Rwanda vertaald tot een dansante stadslegende, geïnspireerd door het realisme van het land en onze rol in Rwanda's tragische recente geschiedenis.

Prijs
€ 17
reductie
€ 13 / € 9 (-26)
FR, EN