Iets te vertellen?

In de aanloop naar SLOW#03: KIN <> BRU op 24 en 25 november organiseren Slameke en KVS een Open Mic in KUUMBA waar zowel de artiesten van SLOW#03 aan het woord komen als iedereen die zin heeft om een tekst te delen of te komen luisteren!

SLOW (Slam Our World) koppelt urban woordkunst aan theater. Slameke, Kuumba en KVS organiseren in het kader van deze uitwisseling een Open Mic! bij KUUMBA waar zowel de artiesten van SLOW#03 aan het woord komen als iedereen die zin heeft om een tekst te delen of te komen luisteren. De scène is open voor iedereen en bovendien, een gedeelde tekst = een gratis drankje!

WANNEER 10.11.2017 20:00 - 22:00
WAAR KUUMBA (Waverse Steenweg 78, 1050 Brussel)
INSCHRIJVEN kan tot 10.11.2017 19:00 door een mailtje te sturen naar Delphine.somers [at] kvs.be (Delphine Somers)

Facebook event

 

SLOW#03?
Voor elke SLOW-sessie wordt een internationale gast uitgenodigd. Na een residentie in Brussel van een paar weken deelt hij of zij het KVS-podium met lokale artiesten, in een even heldhaftige als kwetsbare poging om de kleurrijke, veelzijdige ziel van de stad in verzen te vatten. 

Voor de derde SLOW-sessie nodigt KVS een slam dichteres uit Kinshasa uit. Slam is erg populair in de Congolese hoofdstad – als een poëtische en eloquente, maar tegelijk krachtige en urgente manier voor geëngageerde artiesten om hun visie op de samenleving, het dagelijks leven en de politiek te delen met het publiek. Slam leeft er doorheen wedstrijden en optredens als een vorm die tegelijk hedendaags en oeroud aanvoelt: het doet denken aan de verhalenvertellers of griots, die al eeuwenlang een essentiële rol vervullen in de orale cultuur. 

Afgelopen zomer trok KVS naar Kinshasa met Pitcho Womba Konga en Roland Dumbi-Kabangu – twee Brusselse artiesten uit de Congolese diaspora. Ze werkten er samen met zes slammers en zes filmmakers. Het resultaat? Nieuwe interdisciplinaire kruisbestuivingen en een reeks experimentele videogedichten, waarin woord en beeld een spannend huwelijk aangaan.

Met Pitcho Womba Konga (BXL) , Do Nsoseme Dora (KIN) en Fabrice Kalonji aka MALABAR (KIN).