BRUNO VANDEN BROECKE

Acteur Bruno Vanden Broecke (Sint-Niklaas, 24 september 1974) is als KVS-gezicht te zien in Missie, Para en Ouder kind.

 

In KVS maakte hij 11 jaar geleden de monoloog Missie over missionaris André Vervecken. Dit stuk, geschreven door David Van Reybrouck in een regie van Raven Ruëll, speelde de voorbije 11 seizoenen 280 keer in 4 talen in Belgie, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zwitserland en Oostenrijk. De Engelse vertaling ligt nu voor.

 

Ook de opvolger Para toerde al door heel België en Nederland. Op het Nederlands Theaterfestival 2018 werd hij zelfs bekroond met de Louis d'Or voor beste mannelijke hoofdrol.

 

Hij was verbonden aan het collectief SKaGeN (2000 tot 2009) dat hij mee oprichtte, en Compagnie De Koe (1999-2008). In 2015 maakte hij met Matteo Simoni en Ruth Beeckmans Hechten naar een tekst van Stefaan Van Brabandt. Hij speelde in 2015 ook Socrates de gelijknamige theaterproductie van De Verwondering.

 

Het grote publiek kent hem van zijn televisiewerk. Hij speelde mee in De Ronde, Duts, Katarakt, Matroesjka's 2, Callboys, Clinch, en Safety First, deelde in de prijzen (een Emmy) met Wat Als 1, 2 & 3 en wordt nog quasi dagelijks aangesproken als Sammy Tanghe uit Het Eiland. Op het witte doek was hij onder meer te zien in Anyway The Wind Blows, Een Ander zijn Geluk en Loft.

© Danny Willems
© Danny Willems
© Danny Willems
Ouder Kind
Ouder Kind
Para
Para