Kies jij mee onze eerste pop-up chef?

KVS is als Brussels stadstheater bovenal een open huis. Open naar de stad die de wereld omarmt. Open op en ook naast de scène, in alle geledingen van het huis. Nu gooien we in Café Congo ook onze keuken open. Op onze vacature hebben verschillende kandidaten gereageerd. Wij selecteerden er drie die telkens 1 dag komen proefdraaien in Café Congo. Aan jou om mee te beslissen wie onze eerste pop-up chef wordt die jou van begin januari tot eind maart gastronomisch mag verrassen! 

 

Dinsdag 05.12.2017 - Mous Leblanc

Hello! Ik ben Mous en ik ben geen kok.
Ook geen timmerman of leisteenkapper of duikinstructeur. Hoe kan ik je anders doen dromen van klimmen op kerktorens en een duik in de dieptes van de oceaan :) Ik bedien graag en doe anderen graag plezier, ik hou van hoogtes en van laagtes en van de kleur blauw. 

Proeven van wat de zee, de aarde en de hemel ons aan de vier hoeken van de wereld te bieden hebben, je met geuren, smaken en kleuren nieuwe herinneringen schenken, een glimlach op je gezicht tekenen... Die uitdaging wil ik samen met je aangaan! 

Ik bied je een culinaire reis aan over de vijf continenten... Vegetariër, veganist of carnivoor? Je houdt van eten? Dat komt goed uit, want ik vind het fijn om je te laten dromen ;) Tot binnenkort in Café Congo. 

Maandag 11.12.2018 - Jules Lavergne

Een podium, meerdere bedrijven, côté cour en côté jardin: de toneelkunst bestaat enkel met en voor zijn publiek. Bij de kookkunst is dat niet anders. De een voeden, de ander voeden, een project laten groeien in een vroeg stadium, in een keuken die voortdurend in vraag gesteld wordt. De relatie tot het vlees, de materie veranderen in een proces van reflectie. Hoe kan, moet en zal ik de ander te eten geven? 

De keuken
Bewust. Logisch, doordacht en sober. Een lokale keuken (met 99% Belgische producten), korte keten, kwalitatieve seizoensproducten (minstens biologische landbouw), steun aan kleine bedrijfjes. 
Proefondervindelijk. De smaak is alledaags, weloverwogen,  veranderlijk. Hij wordt gevormd via het experiment, ondersteund door een theoretische en technische basiskennis. 
Gevoelig. Ruw en bijzonder. Kleurrijk en levendig. Evenwichtig. De keuken wordt een ruimte voor spontane creatie, een forum, een laboratorium voor expressie.

Maandag 18.12.2018 - James Martin

Mijn kookstijl is Zuid-Afrikaans. Dit is kookkunst die voortkomt uit verschillende golven van kolonisatie, die teruggaan tot 1652 toen de Nederlanders kwamen. We hebben ook Maleisisch, Frans, Brits, Indiaas, Portugees en natuurlijk de inheemse keuken van 11 verschillende stammen. Heel kleurrijk dus, vandaar dat we de regenboognatie worden genoemd.