KVS speelt voor het goede doel: Malcolm X & Onbezongen

KVS staat met zijn beide voeten in de stad en in de wereld. Wij willen dan ook niet blind zijn voor die wereld, en naast ons artistieke werk - de voorstellingen die we maken en tonen - onze verantwoordelijkheid opnemen. Het is winter. Op een boogscheut van ons theater dolen ontheemde migranten rond. Daar willen wij wat voor doen. Na het zien van de emotionele oproep van actrice Marie-Aurore D'Awans om vluchtelingen in Brussel te helpen, hebben wij beslist om ook ons steentje bij te dragen. 

Vier Valentijn met Valentijn :) Valentijn Dhaenens wou zelf heel graag iets doen voor het goede doel en kruipt op woensdag 14 februari 2018 nog een keertje in de huid van homo politcus in zijn monoloog Onbezongen. Op dinsdag 20 februari 2018 organiseren we een benefietvoorstelling van Malcolm X. Beiden voor de vaste prijs van €25. 

Alle inkomsten gaan integraal naar de actiegroep Deux Euros Cinquante. En blijf gerust wat plakken aan de bar want ook die opbrengst storten we door. Kan je er niet bijzijn voor een van beide voorstellingen, maar wil je toch helpen? Vanaf januari kan je bij het bestellen van tickets voor eender welke voorstelling ervoor kiezen om een extra gift te doen. 

"Deux Euros Cinquante” vertrekt vanuit het idee dat iedereen een bijdrage kan leveren, hoe klein ook, voor een menswaardigere opvang van vluchtelingen en mensen zonder papieren. Twee euro vijftig staat voor het bedrag dat de vereniging nodig heeft per voedselpakket, om een gezonde maaltijd te verschaffen aan de vluchtelingen die overal in Brussel - en vooral rond het Noordstation en het Maximiliaanpark - worden opgejaagd. De actiegroep legt zich uitsluitend toe op het verstrekken van voedselhulp. Zij zamelen geld in om voedsel aan te kopen, dat ze vervolgens per individueel pakket aan de vluchtelingen bezorgen.