Macbeth

Theater Zuidpool

`Life's but a walking shadow, a poor player,
That struts and frets his hour upon the stage,
And then is heard no more. It is a tale
Told by an idiot, full of sound and fury,
Signifying nothing.

William Shakespeare schreef Macbeth in 1606. Het is zijn kortste en meest gebalde stuk. En volgens velen zijn donkerste: het wordt gedomineerd door bloed, duisternis en onheilspellende natuurfenomenen. De openingsscène toont de veldheren Macbeth en Banquo die net een zware slag hebben gewonnen tegen het Noorse leger, dat het rijk van koning Duncan bedreigde. Op de terugweg verschijnen drie heksen, die hun toekomst voorspellen. Wanneer Macbeth en Banquo kort daarna gezanten van de koning ontmoeten, gaat de bal aan het rollen.
Bij het lezen van Macbeth werd Zuidpool getroffen door de ritmiek, de klank en de muzikaliteit van Shakespeare, zeker in het Engels. Zo ontstond het idee om Macbeth in het Engels op te voeren, en in een concertante uitvoering met een staand publiek, zoals oorspronkelijk in The Globe.

Zuidpool nodigde muzikant Mauro Pawlowksi (dEUS, Evil Superstars, Gruppo di Pawlowski,...) uit om muziek te componeren, die live wordt uitgevoerd. De cast van Zuidpool-acteurs wordt versterkt door actrice Femke Heijens.

IN DE PERS
26.04.2012 - NRC - Vlamingen spelen ongekunsteld
20.05.2010 - Cutting Edge - Thou art more lovely

 

 

Prijs
€ 17
reductie
€ 13 / € 9 (-26)
Categorie
TheaterMuziek