Michael De Cock over Rosie & Moussa

Auteur Michael De Cock is opgetogen over de verfilming: “Het begon met een pagina in de krant. Een verhaal over een meisje en een moeder die holderdebolder verhuizen naar de andere kant van de stad. Daar leert Rosie Moussa kennen. Sindsdien horen die twee samen en zijn ze vrienden.”

Judith Vanistendael gaf de kinderen met haar fantastische tekeningen een ziel, een gezicht en een stad om in te wonen. Na deel 1 volgde deel 2 en dan de vertalingen. Zes zijn het er intussen. Toen het idee voor een film kwam, kon ik dankzij het VAF en Cinekid Script Lab met experts en goed advies aan het script beginnen sleutelen. En daar was dan plots Dorothée van den Berghe. Zij was verliefd op het verhaal en wilde er met haar verbeelding én talent mee aan de slag. En of ze dat deed. Met eindeloos geduld, een feilloos aanvoelen van wat wel en wat niet in het scenario hoorde, en met haar grote talent als acteurscoach en filmmaker.”

De auteur is dan ook trots over de film: “De uitmuntende cast draagt deze film echt. Alle rollen, de grote en de kleine, zijn met evenveel zorg en kunde vertolkt. Ruth Beeckmans bevestigt haar talent als actrice en Titus De Voogdt spat van het scherm!”

“Deze film is het resultaat van zoveel passie, liefde en liefdespijn dat hij niet anders kan dan ontroeren,” zegt De Cock. “Dat blijkt ook na de eerste screenings en visie. Kwaliteitsvolle cinema voor verschillende generaties, een film die geen conflict uit de weg gaat, die de pijn van de liefde in al zijn facetten toont en je toch met een gelukzalige gloed de zaal uitstuurt. Het begon met een stukje van tweeduizend tekens in de krant en nu is er een warme film klaar om duizenden harten te veroveren.”