NO43 Filth

NO99

"Door de totale afwezigheid van culturele overdracht, had de ineenstorting zich bliksemsnel voltrokken. En dat was gebeurd zonder problemen, zonder conflict, zonder geweld of enige vorm van protest." (Michel Houellebecq)

Er zijn er die de wereld van vandaag de grootste uitvinding van de mensheid. En er zijn er die denken dat vandaag alles herleid kan worden tot het ik, het individuele bestaan. Als mens geboren worden is niets buitengewoons. Maar mens blijven, dat is pas een heroïsch succes! Want alles wat we in ons dragen, dwingt ons tot dezelfde, laagste gemene deler.

In NO43 Filth staan er negen mensen op de scène, dat zijn wij. Zij waren er al vanaf het begin. De absurditeit en de last van het leven, voorbestemd en toch volstrekt toevallig, dringt langzaam door. De evolutie is gestopt. Er gebeurt niets meer. Vanuit dat niets ontwikkelen zich relaties met andere mensen, gevoed door spanning, woede, leegte, frustratie en puin uit het diepst van de menselijke ziel. Mensen worden in de modder geduwd, draaien rond en kijken op. Wat je dan ziet, zijn niet de sterren maar de glanzende ogen van de ander, vol razernij.

Het Estse gezelschap NO99 werd in 2005 opgericht in Tallinn. Met radicale voorstellingen over sociaal-politieke thema’s gooien internationaal hoge ogen. Met NO43 Filth werkt het gezelschap gestaag verder aan oeuvre van 100 voorstellingen. De countdown gaat verder. Bij nul houdt het op.

Duur
115
Prijs
€ 25 (cat.1) / € 22 (cat.2)
reductie
€ 22 (cat.1) / € 18 (cat.2) / € 13 (-26)
Categorie
Theater
EST
NL/FR