Kunstendag voor kinderen op 20.11.2016: volledig programma

KVS rolt de rode loper uit voor de allerkleinsten met grote broer of zus. Ouders en grootouders mogen uiteraard ook mee. Kunstendag voor kinderen!
Geniet van een zalig soezend slaapliedjesconcert, bekijk samen de expo kinderportretten, beleef de workshop en showcase voor beginnende slammers en rappers en ontdek wat achter de schermen van het theater leeft. De expo met illustraties van Ingrid Godon is ook al te zien tijdens het EXPORT/IMPORT festival van Bronks.

 

 

Expo in de BOX: Ingrid Godon en Toon Tellegen
Ingrid Godon geniet internationale faam als illustratrice en werd in 2015 met de Boekenpauw bekroond. In de expo zie je de kinderportretten uit Ik wou (2011), het kinderboek geschreven door Toon Tellegen. Hij werd door haar buitengewoon sfeervolle, fragiele beelden geïnspireerd tot poëtische en filosofische teksten. Laat je betoveren door de stemmen van bekende KVS-gezichten, die alle teksten inlazen. Een ontroerende en verrassende expo.
03 - 24 november in KVS BOX
Gratis

wiegelied – Esmé Bos & Bart Voet - vanaf 2,5 jaar
wiegelied is een intiem concert met de mooiste slaap- en wiegenliedjes van over de hele wereld. Een geknipt allereerste concert voor je peutertje.
13:00 & 15:00
KVS BOL
Alleen na reservatie - beperkt aantal plaatsen - tickets: kinderen (-12jaar) 5€, volwassenen 9€

Workshop & slam showcase: slam voor beginnende slammers, rappers, schrijvers en dichters -  10 tot 15 jaar
Een exclusieve workshop, begeleid door professionele slammers Max Greyson en Luanda Casella. Alle deelnemers treden op in KVS BOX in een bloedstollende verbale show met special guest Youness Mernissi, meervoudig Belgisch kampioen Poetry Slam. Introducing: jonge schrijvers, slammers, rappers en dichters van 10 tot 15 jaar.
Workshop: 14:30-16:30
Showcase: 17:00-18:00 
KVS BOX
alle leeftijden - meertalig - gratis
Deelname aan de workshop is gratis, inschrijven via mail is verplicht.
 
Rondleidingen voor kids in de KVS
Zin om meer te zien van KVS? Laat je leiden door het gebouw en ontdek de magische plekken van het theater. Je mag binnen op en onder de scène, in de repetitieruimtes en artiestenloges, het kostuumatelier… En misschien laten we je zelfs onze eigen onderaardse gang binnen.
Om 12:30 / 14:30 / 16:30 
Gratis – ter plaatse inschrijven

Voetballen
Ook buiten valt er wat te beleven! De voetballers van BX Brussels zetten speciaal voor Kunstendag voor Kinderen hun pannakooi op op het plein achter KVS. Onder begeleiding van de BX Brussels-crew een balletje trappen, terwijl broer of zus naar theater gaat? Ook dat kan in KVS!
KVS PARKING (ACHTER KVS BOL)
12:00-18:00
Gratis