Sous les pavés, het strand

LUCA Drama Leuven IAD Louvain-la-Neuve

‘Sous les pavés, la plage’/ ‘Onder het plaveisel, het strand’ was dé slogan van mei ’68 in Parijs. 2018 is ook de 50ste verjaardag van de linguïstische scheiding van de Leuvense universiteit. Een gevolg van de enige grote revolte van een jonge generatie in België. De jongeren, de naoorlogse ‘babyboom’ generatie, werden geïnspireerd door de roep naar vrijheid en verzet tegen de gevestigde orde, die toen in de hele westerse wereld weerklonk. 

De voorstelling Sous les pavés, het strand wordt geen reconstructie van die woelige jaren zestig, noch een oppoken van de Belgische taalstrijd, maar een zoektocht naar wat studenten van vandaag over de taalgrenzen heen tot revolte kan bewegen. In ieder geval geloven de 25 theaterstudenten van LUCA Drama Leuven en IAD Louvain-la-Neuve niet dat het activisme samen met de grote ideologieën ten grave is gedragen. 

‘De verbeelding aan de macht’ was een andere populaire ’68-slogan. Het toneel is de ideale ontmoetingsplek om dat met branie en power te bewerkstelligen. Vuurwerk verzekerd!

Prijs
€ 17
reductie
€ 13 / € 9 (-26)
Categorie
Theater
Information

NL, FR
NL, FR