INVITED

Seppe Baeyens / Ultima Vez & KVS

Sinds 2011 is danser en choreograaf Seppe Baeyens nauw verbonden aan de werking van Ultima Vez. Onder de vleugels van het gezelschap van Wim Vandekeybus creëerde hij in 2015 zijn eerste grootschalige dansvoorstelling Tornar met een intergenerationele cast van niet-professionele en professionele dansers. Tornar oogstte veel lof in binnen- en buitenland en werd geselecteerd voor Het Theaterfestival 2015. 

Seppe Baeyens’ nieuwe voorstelling in 2018 komt er na intensief onderzoek naar (podium)ruimte en co-auteurschap binnen hedendaagse dans. In INVITED formuleert Baeyens zijn artistieke antwoord op de vraag hoe het publiek mee de choreografie bij een voorstelling kan schrijven. Met dans als gemeenschappelijke taal zoekt hij naar een alternatieve manier van samenleven. 

INVITED bestaat uit een diverse en intergenerationele groep performers. Ook het publiek zal een belangrijke rol innemen. Essentieel onderdeel van INVITED is de scenografie. Die moet de afstand tussen spelers en publiek verkleinen door hen samen deel uit te laten maken van één duidelijke (democratische) vorm.

Prijs
€ 17
reductie
€ 13 / € 9 (-26)
Premiere
23.02.2018
Categorie
Dans