KVS logo

Kuzikiliza

Skinfama, KVS & ARSENAAL/LAZARUS

Kuzikiliza brengt drie zeer verschillende mannen op de planken die samen een toespraak willen houden. Voor hen steunt ideale communicatie, die ze tot doel stellen, op drie elementen: tekst, klank, en beweging. De mannen vullen elkaar aan: ze hebben elk één element als talent. Maar desondanks betekenen die verschillende talenten ook hun schaduwzijde.

Kuzikiliza – “zich laten horen” in het Swahili – is een meertalige, interdisciplinaire voorstelling die communicatie en haar mechanismes doet wankelen. Het vertrekpunt van Pitcho Womba Konga was de toespraak van Patrice Lumumba bij de onafhankelijkheid van Congo op 13 juni 1960 – een speech die tot op vandaag actueel is. Want schuilt achter de onafhankelijkheid van een land niet de ontvoogding van een heel volk, en achter de ontvoogding van een volk niet de onafhankelijkheid van ieder mens? Hoe verzoenen we heden en verleden terwijl het dekolonisatieproces nog volop aan de gang is?

Bio

Pitcho Womba Konga

Pitcho Womba Konga is rapper, producer en acteur. Sinds 2003 bracht hij drie solo-albums uit: Regarde comment, Crise de Nègre en #RDVAF (Rendez-vous avec le futur). Hij stond wereldwijd op de planken in theatervoorstellingen van o.a. Peter Brook, Amadou Hampâté Bâ, Ruud Gielens en Joël Pommerat. Op het witte doek vertolkte hij rollen in de thriller Wasteland (2014) en de kortfilm De Overkant (2015).

Reviews

09.10.2017 - -

Credits

CONCEPT, CREATIE & PERFORMANCE PITCHO WOMBA KONGA COCREATIE & COPERFORMANCE KARIM KALONJI & JOOST MAASKANT REGIE Mike Van Alfen & Pitcho Womba Konga productie SKINFAMA coproductie KVS & ARSENAAL/LAZARUS IN SAMENWERKING MET KULTUURFAKTORIJ MONTY, DE SCHOOL VAN GAASBEEK, PIANOFABRIEK|CITYLAB & MESTIZO ARTS FESTIVAL MET DE STEUN VAN VGC BRUSSEL, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de provincie Antwerpen SCENOGRAFIE Stef Depover

Pictures

Hieronder vind je de persfoto's van onze eigen voorstellingen in hoge resolutie, die mogen in het kader van verslaggeving over KVS gratis worden gebruikt. (De naam van de fotograaf moet uitdrukkelijk worden vermeld).

PERSVERANTWOORDELIJKE

Inge Jooris
inge.jooris@kvs.be
0483 54 73 88

(INTER)NATIONALE SPREIDING

Saskia Liénard
saskia.lienard@kvs.be
0496 55 19 92