Kunstendag voor Kinderen

Op Kunstendag voor Kinderen rolt KVS de rode loper uit voor de allerkleinsten met grote broer of zus. Ouders en grootouders uiteraard ook welkom!

Lees snel voort en ontdek welke workshops we voor jou in petto hebben.  

DANSWORKSHOP MET PEEPING TOM
Het hedendaagse dansgezelschap Peeping Tom dompelt je onder in hun universum, een prettige mélange van dans, theater en muziek. In de workshop ga je volop experimenteren met bewegingen en lichaamstaal, met dans en geluid. 

Deze workshop wordt gegeven door een van de choreografen van het gezelschap, Franck Chartier

Praktisch
Voor kinderen van 7 tot 10 jaar
Geen danservaring vereist
Van 13:00 tot 16:30 (met 30 minuten pauze)
Max. 15 deelnemers
Inschrijven via //anastacia [at] peepingtom.be">Peeping Tom

DANSWORKSHOP MET SEPPE BAEYENS 
Met een intergenerationele bende deelnemers en choreograaf Seppe Baeyens (Ultima Vez) onderzoek je wat "samenzijn" kan betekenen met dans als taal. Je leert over het delen van de ruimte, verbinden en in relatie staan met de ander. Thema’s als ontmoeting, verbinding en gemeenschap dienen als vertrekpunt voor het bouwen aan een gedeelde choreografie.Op het einde van de workshop, om 16:30u, openen we de deuren voor een toonmoment. Inschrijven voor het toonmoment kan via deze link.

Praktisch 
Voor deelnemers van 8 tot 150 jaar
Geen danservaring vereist
Van 14:00 tot 17:00 met toonmoment om 16:30
Schrijf je in door voor 5 november een mailtje te sturen naar sam [at] ultimavez.com (subject: Workshop%20INVITED%20KvK) (Sam De Wit). Vergeet niet je leeftijd te vermelden. 

KORTFILMS - LES MAISONS DES ENFANTS
Vanaf 17:30 kan je vervolgens kijken naar de screening van twee kortfilms, L'horloge de l'Horreur en L'Héroïne Sara, gemaakt door kinderen tussen 6 en 12 jaar oud met als partner Les Maisons des Enfants van de stad Brussel. Iedereen welkom! 

GRAFFITIWORKSHOP MET FARM PROD
Op deze workshop maak je een muurschildering rond het thema "de ideale stad". Twee kunstenaars van het street art gezelschap Farm Prod begeleiden gedurende de hele namiddag kinderen die samen aan hetzelfde kunstwerk werken. De eerste lijnen van de muurschildering tekenen zij al, aan jou om de oppervlakte in te vullen met kleuren en vormen en mee één gigantisch kunstwerk te maken. Tot waar reikt jouw verbeelding?

Tijdens de workshop werk je met acrylverf en verfstiften. Voorzie dus zeker kledij die tegen een spatje kan. 

Praktisch
Voor deelnemers vanaf 9 jaar
Schrijf je in voor een workshop om 13:30, 14:30, 15:45 of 16:45 door een mailtje te sturen naar Delphine.somers [at] kvs.be (subject: Kunstendag%20voor%20Kinderen%3A%20Workshop%20Farm%20Prod) (Delphine Somers)
Elke workshop duurt 45'
Max. 6 kinderen per groep

 

KvK2017 © Pieter Gaudesaboos