KVS logo

Drarrie in de nacht

Jr.cE.sA.r (Junior Mthombeni, Cesar Janssens & Fikry El Azzouzi) / KVS

Vraag niet wat een Drarrie is – vraag liever wie Drarrie zijn. Vier gasten dagen de nacht uit, maar die blijft onverstoorbaar. De nacht laat niet met zich sollen. Hij wacht geduldig af en slaat op het juiste moment meedogenloos toe.

Junior Mthombeni, Fikry El Azzouzi en Cesar Janssens van het gezelschap Jr.cE.sA.r openden vorig theaterseizoen met Malcolm X. Het stuk werd laaiend enthousiast onthaald door publiek en pers en als ‘historisch’ bestempeld. Dit seizoen kiest het trio ervoor Drarrie in de nacht, El Azzouzi’s succesroman, te theatraliseren. De schrijver won de Arkprijs van het Vrije Woord voor de roman, die vertaald naar het Duits als Wir da draußen hoge toppen scheert. En die je trouwens in 2018 in het Spaans in de boekenrekken van Buenos Aires kan vinden (wayoow!).

De formule voor Drarrie in de nacht is getest en goedgekeurd. Verwacht je aan hiphop; verwacht je aan slam poëzie. De beats komen op de scène tot leven, en de talen vloeien in overvloed. Hoofdpersonage Ayoub – vertolkt door niemand minder dan de schrijver zelf – en kompanen dwalen door de stad en loodsen je de nacht in, doorheen de eenzaamheid en het verdriet, doorheen de woede en de angst. Ze hebben niets of niemand, hooguit elkaar om op te vertrouwen en op terug te vallen.

 

 

 

Reviews

24.01.2018 - Knack - Saïd Boumazoughe
25.01.2018 - Groninger Gezinsbode - ‘Drarrie in de nacht’ eenmalig in Nederland
02.02.2018 - Bruzz Video - Een film op theaterplanken
05.02.2018 - Radio Klara - Drarrie in de nacht
08.02.2018 - Canvas - Culture Club
11.02.2018 - ATV - Wakker op zondag

Quotes

Een pijnlijk, bitterzoet verhaal over snakken naar liefde, rust en erkenning en zich vastklampen aan geloof, ijdelheid en diefstal om uiteindelijk te crashen in liefdesverdriet, drugs en extremisme.
- Knack Focus -
"Op audiovisueel vlak is dit theaterstuk een coole splinterbom, inhoudelijk kropen we dieper in de ziel van de drarries in de succesroman van Fikry El Azzouzi."
- De Standaard -

Credits

TEKST FIKRY EL AZZOUZI REGIE JUNIOR MTHOMBENI muziek CESAR JANSSENS van & met FIKRY EL AZZOUZI, CESAR JANSSENS, SAID BOUMAZOUGHE, RASHIF EL KAOUI, SABRI SAAD EL HAMUS,JUNIOR AKWETY dramaturgie GERARDO SALINAS scenografie Eugenio Szwarcer DECOR & INSTRUMENTEN KVS ATELIER, CESAR JANSSENS, RALF NONN GELUIDSONTWERP STEVEN LORIE KOSTUUMS HEIDI EHRHART, CATHERINE VAN BREE VIDEO EUGENIO SZWARCER LICHTONTWERP DIMITRI STUYVEN TONEELMEESTER JEAN SCHOLS PRODUCTIELEIDING NADIA EL MAHI PRODUCTIE-ASSISTENTIE NIELS VAN UDEN REGIE-ASSISTENTIE & BOVENTITELING INGE FLORÉ VERTALERS TREVOR PERRI, ANNE VANDERSCHUEREN MET BIJZONDERE DANK AAN KRINGWINKEL HAGELAND productie KVS coproductie Behoud de Begeerte Gerealiseerd met de steun van de Taxshelter van de Belgische Federale Overheid

Pictures

Hieronder vind je de persfoto's van onze eigen voorstellingen in hoge resolutie, die mogen in het kader van verslaggeving over KVS gratis worden gebruikt. (De naam van de fotograaf moet uitdrukkelijk worden vermeld).

PERSVERANTWOORDELIJKE

Inge Jooris
inge.jooris@kvs.be
0475 80 04 87

(INTER)NATIONALE SPREIDING

Saskia Liénard
saskia.lienard@kvs.be
0496 55 19 92

Production manager

Nadia El Mahi
02/210 11 78
nadia.elmahi@kvs.be
Technische fiche
Captatie