DAG VAN DE DANS @KVS

Lisbeth Gruwez & Yassin Mrabtifi

Dag van de dans betekent in heel Vlaanderen en Brussel genieten van voorstellingen, try-outs, dansfilms, workshops en (dans)interventies in de publieke ruimte. Dag van de Dans benadrukt de verbindende kracht van dans. Dans laat ons toe elkaar te ontmoeten voorbij de taal en kan mensen, culturen en kunstvormen samenbrengen. In KVS kan je komen kijken naar een open repetitie van de nieuwe creatie van Lisbeth Gruwez en een dansperformance van Yassin Mrabtifi. Je kan de twee voorstellingen gerust combineren en moet dus geen hartverscheurende keuze maken.

 

OPEN REPETITIE THE SEA WITHIN
Voetvolk / Lisbeth Gruwez

Na haar “triptiek van het extatische lichaam” verandert Lisbeth Gruwez radicaal van koers. De eruptieve choreografieën waaraan ze haar stalen reputatie te danken heeft (Peter Verhelst noemde Lisbeth ooit een “atoombom”) ruimen nu het veld voor aanhoudend kolkend magma. The Sea Within wordt een magnetiserende voorstelling waarin Lisbeth de chaos niet langer wil beteugelen, maar zijn eigen orde laat zijn.
Voor het eerst in haar carrière danst ze haar choreografie niet zelf, maar selecteerde ze een groep van elf danseressen. Zij brengen een nieuw, hedendaags ritueel waarin de “wij” het “ik” omarmt.
PRAKTISCH: 28.04.2018 - 17:00 - KVS BOL
gratis, mits reservatie 

 

YASSIN MRABTIFI
Yassin Mrabtifi danst al sinds z’n dertiende. Hij is een autodidact die steeds op zoek gaat naar zijn eigen stijl. Net als vele andere hiphopdansers leert Yassin stijlen als popping, locking en breakdance kennen in trein- en metrostations in Brussel. 
PRAKTISCH: 28.04.2018 - 16:30 - KVS BOX - vrije toegang

Categorie
Dans