Odysseus. Een zwerver komt thuis. (Deel 1 Telemachie: Papaoutai)

Michael De Cock & Patrick Lateur / KVS & NTGent

Het theateravontuur in 24 zangen begint met heel wat jong talent. De jongeren werden via een openbare casting geselecteerd. Met 8 in totaal zijn ze. Zij mogen de Odyssee openen. Daarna volgt Bartel Jespers. Hij is net afgestudeerd aan het Koninklijk conservatorium van Antwerpen en speelde al mee in de vorige productie van Michael De Cock Dood van een handelsreiziger. Tim Bogaerts studeerde aan de Toneelacademie van Maastricht en speelde mee in Dit zijn de namen van NTGent. De avond afsluiten doen we met Lukas De Wolf. Hij speelt in HETPALEIS de hoofdrol in Romeo en Julia en speelt ook nog bij De roovers en tg STAN. 

Het eerste deel wordt de Telemachie genoemd (1-4). Tien jaar na het einde van de Trojaanse oorlog zijn alle andere strijders weer thuis. Van Odysseus geen spoor.  Zoon Telemachos is in het paleis in Ithaka bij zijn moeder Penelope, belaagd door 108 ongeduldige vrijers die dingen naar haar hand. Godin Athena, vermomd als Mentes, zoekt de jonge Telemachos op en spoort hem aan zijn vader te gaan zoeken. Telemachos besluit te vertrekken. Eerst naar Pylos, stad van de oude vorst Nestor, vervolgens, vergezeld door zijn zoon Peisenor, naar het paleis van Menelaos en Helena in Sparta. Helena en Menelaos herkennen in zoon Telemachos vader Odysseus en vertellen over hem.

Homeros’ klassieker in vertaling van Patrick Lateur en regie van Michael De Cock. Oercanon dus, maar genadeloos actueel. 

 

 

Deze voorstelling van meer dan 24 uur kan je over drie dagen beleven (2, 3, 4 februari) of als één lange theatermarathon (24-25 maart). Je kan bij het begin van elke zang instappen. Op dit overzicht zie je het startuur van elke zang en kan je lezen welke acteurs welke zangen voor hun rekening nemen. Meer info over Deel 2 op 3 februari en over Deel 3 en Deel 4 op 4 februari.

Deze voorstelling werkt met de nieuwe Nederlandse vertaling door Patrick Lateur van de 12.000 verzen. We onderzoeken momenteel nog of en hoe we deze voorstelling naar anderstaligen kunnen ontsluiten.  

Duur
240
Prijs
€ 20 (cat.1) / € 17 (cat.2)
reductie
€ 17 (cat.1) / € 13 (cat.2) / € 9 (-26)
Categorie
Theater
NL