Passa Porta Festival 2017

Internationaal Literatuurhuis in Brussel

Honderd Belgische en internationale schrijvers delen van 24 tot 26 maart tijdens het Passa Porta Festival hun ideeën en hun passie voor literatuur op meer dan twintig plekken in Brussel, waaronder ook KVS. Na de opening op vrijdag in Flagey, kan je op zaterdag 25 en zondag 26 maart, tijdens twee volle dagen in het centrum van Brussel, schrijvers, dichters, denkers, graphic novelists en gedreven lezers ontmoeten, tijdens interviews, voorleessessies, debatten en wandelingen, in performances, tentoonstellingen, films en literaire games. Ook aan de jonge lezers is gedacht.

Een opvallende rode draad in deze editie is het nemen van risico’s in onze zo door twijfel geplaagde tijd. Frank Furedi, Lieven De Cauter, Tinneke Beeckman en François De Smet vragen zich af hoe we fictieve of reële angsten kunnen bezweren. Prominente vrouwelijke schrijfsters brengen ‘heldinnen’ uit hun werk voor het voetlicht. Het Passa Porta Festival sluit af op zondagavond met twee grote programma’s: Annie Ernaux in Bozar en Herman Koch en Connie Palmen in KVS.

PROGRAMMA
KVS BOX
13:30 - 14:30 Almudena Grandes in gesprek met Marijke Arijs
De grande dame van de Spaanse letteren praat over haar oeuvre en haar recente roman Kleine Helden. Hierin neemt ze één barrio, een kleine volksbuurt in Madrid, als uitgangspunt voor een dwarsdoorsnede van een land in crisis.
ES > EN

15:00 - 16:00 Rosa Montero in gesprek met Kathy Mathys
Met Het absurde idee je nooit meer te zien schreef Spanjes meest veelzijdige auteur een aangrijpend nieuw hoofdstuk in haar genre-overstijgende oeuvre. Een gesprek over rouwliteratuur en de kracht van verbeelding.
ES > EN 

KVS BOL
15:00 - 16:00 We Can Be Heroes / Helden & Heldinnen in de literatuur 
Négar Djavadi, Almudena Grandes, Sofi Oksanen en Lionel Shriver, vier vooraanstaande auteurs te gast op het Passa Porta Festival, gaan in hun werk op zoek naar heldhaftige mannen en vrouwen. Zij lezen voor, ieder in hun eigen taal, en tonen zo wat voor hen vandaag heldendom betekent.
FR, EN, SP

16:30 - 17:30 Cultuur van angst?
Debat met Frank Furedi, Lieven De Cauter, Tinneke Beeckman, François De Smet en Karel Verhoeven. Twintig jaar na zijn spraakmakende boek Cultuur van angst gaat de bekende Brits-Hongaarse socioloog Frank Furedi in debat met de Belgische intellectuelen Tinneke Beeckman, Lieven De Cauter en François de Smet.
EN

18:00 -19:00 Connie Palmen & Herman Koch
Aan het begin van de Boekenweek, dit jaar in het teken van Verboden Vruchten, voeren de twee Nederlandse topauteurs Connie Palmen en Herman Koch een rode-oortjesgesprek over de genotzuchtige mens die wel wil, niet mag, maar toch doet. 
NL

TICKETS
pas/pass 25.03   € 15,00 /  € 12,00**
pas/pass 26.03   € 15,00 / € 12,00**
weekendpas / pass weekend / weekend pass € 25,00 /  € 20,00**
weekendpas / pass weekend / weekend pass KIDS   € 5,00

**reductie:  -26, +65, werkzoekenden, Paspartoe, Article 27  + voorverkoop

Categorie
Literatuur
NL, FR, EN, SP