PAX Europa

De Nieuw Amsterdam, Toneelhuis & t,arsenaal mechelen

Fascinerende talkshow over Europa

“Europa, hier ben ik. Zie mij, hoor mij, hou van mij! Vraag mij: ‘Wie ben jij?’ En ik zal antwoorden: ‘Ik ben jou. Ik ben Europa, ik ben jouw nieuwe gezicht.’”

PAX Europa is de nieuwste voorstelling van De Nieuw Amsterdam in coproductie met t,arsenaal mechelen en Toneelhuis. In een spannende talkshow komen uiteenlopende gasten samen die de discussie aangaan, die elkaar confronteren met vragen over het Europa van toen, van nu, maar zeker ook dat van morgen. Hoe moet het verder met dit continent dat zo verscheurd dreigt te raken? Hoe bereiken we een manier van samenleven met inwoners die in achtergrond sterk van elkaar verschillen? 
PAX Europa toont de wrijving, de discussie en de problemen van het huidige Europa. Maar tegelijkertijd zetten de makers dit tegenover de houding die ook heerst, de hang naar samenhorigheid en verzoening; de wil om een pax, een vrede, te vinden. Een complexe kwestie, maar wel één die iedereen aangaat en urgenter is dan ooit. 
PAX Europa is een unieke samenwerking tussen jonge en gevestigde theatermakers, van wie het merendeel zelf een migratieachtergrond heeft. Dat levert een spannende confrontatie op tussen diverse culturen en generaties, die hoe verschillend ze ook zijn, uiteindelijk allemaal één ding gemeen hebben: Europeaan zijn.

De veelgeprezen Vlaams-Marokkaanse auteur Fikry El Azzouzi, schrijft speciaal voor PAX Europa een nieuwe tekst. De regie is in handen van Mokhallad Rasem, geboren in Bagdad en sinds zes jaar met veel succes werkzaam in België, waar zijn werk onder andere werd geselecteerd voor het Vlaams Theaterfestival. Rasem is als theatermaker verbonden aan onder andere Toneelhuis.

 

IN DE PERS
19.05.16 - Kifkif - De broze vrede van Europa

Duur
70
Prijs
€ 17
reductie
€ 13 / € 9 (-26)
Categorie
Theater