KVS logo

Beyond the Binary

Warrior Poets / KVS
"Het is nooit de bedoeling geweest dat we zouden overleven," schreef Audre Lorde. Onze monden werden gesnoerd, onze lichamen vernietigd, onze geschiedenis uitgewist. Maar onze wil om te overleven weerklinkt tot vandaag. Warrior Poets huldigt met deze avond ons vastberaden verzet.
 
Beyond the Binary wil de queer-verhalen eren die doorheen de geschiedenis de 'normaliteit' binnen de koloniale, patriarchale, heteronormatieve doctrines die in onze culturele verbeelding ingebakken zitten blijven verstoren en transformeren. We richten de aandacht op de onbevangen, non-conformistische erfenissen, perspectieven en strategieën die werktuigen voor overleving en eigenliefde binnen en buiten de binaire paradigma's van geslacht, gender en seksualiteit definiëren.
 
De drang naar legitimiteit en conformiteit stuurt de huidige homo-rechten agenda, vergoelijkt systematisch geweld, bevestigt racistische en klasse-ongelijke patriarchale onderdrukking en ondermijnt de diverse realiteiten van homo-gemeenschappen. Het publiek wordt uitgenodigd om bestaande categoriseringen te herconcipiëren in meer intersectionale, dekoloniale vormen van denken en handelen. Wij willen opnieuw ruimte opeisen voor de queer stemmen die riskant buiten de normaliteit leven, spreken en creëren.
 
 

PROGRAMMA
EXPO | FEMME: een reeks portretten door Sal Muñoz van LGBTQ+ personen van kleur die zichzelf beschouwen als Femme en niet conformeren aan binaire genderstereotypes.

18:30 | RECOGNITION vertoning van KIKI (96 min.)
Kiki komt opnieuw terecht in de levendige ‘ballroom’ scène in New York, unieke safe spaces buiten het heteronormatieve systeem waar LGBTQ+ jongeren van kleur samenkomen om zich uit te drukken.

20:30 | WARRIOR POETS presents IMANI ROBINSON, JACOB V JOYCE (Sorryyoufeeluncomfortable-collectief - VK), JOËLLE SAMBI, HODAN (NL), MEZHGAN SALEH (Dans), IBRAHIM KHAYAR (gastheer).

22:00 | DJ-SET met RABZ (Gal-Dem DJ in residentie / Sorryyoufeeluncomfortable-collectief - VK)

 

Reviews

12.01.2018 - Rekto:Verso - Nobele woede op de planken

Credits

Pictures

Hieronder vind je de persfoto's van onze eigen voorstellingen in hoge resolutie, die mogen in het kader van verslaggeving over KVS gratis worden gebruikt. (De naam van de fotograaf moet uitdrukkelijk worden vermeld).

PERSVERANTWOORDELIJKE

Inge Jooris
inge.jooris@kvs.be
0475 80 04 87

(INTER)NATIONALE SPREIDING

Saskia Liénard
saskia.lienard@kvs.be
0496 55 19 92