KVS logo

Dernier Lit

Christophe Sermet / Le Rideau de Bruxelles & KVS

De vergane glorie van een Oostends hotel. Emily haalt herinneringen op aan haar kindertijd toen ze als wonderkind solistische optredens gaf; aan haar helse relatie met haar moeder en haar woelige liefde voor Ana, een verhouding die de conformistische Vlaamse maatschappij choqueerde. Ondertussen rust haar geliefde uit op het bed van de suite. Op het gelijkvloers vieren feestende deurwaarders de overwinning van Club Brugge. Het bewegingsloze decor smoort elke passie in de kiem. Om weer echt te kunnen leven roept alles om een verscheurende en onherstelbare daad. Christophe Sermet adapteerde een novelle van Hugo Claus die doordrongen is van dwaze liefde, een gebrek aan respect en doodsdrift. Een bijtend en pathetisch zedeloos sprookje in clair-obscur waarvan de tragikomische humor heen en weer slingert tussen de schilderkunst van Spilliaert en de foto’s van Nan Goldin.

Credits

Tekst naar de novelle van Hugo Claus bewerking & Regie Christophe Sermet Franse tekst Alain Van Crugten spel Claire Bodson, Laura Sepul scenografie & licht Simon Siegmann kostuum Brandy Alexander muziek Maxime Bodson regie-assistentie Nelly Framinet toneelmeester Stanislas Drouart licht Gauthier Minne geluid Nicolas Stroïnovsky kleedster Nina Juncker productie Rideau de Bruxelles, Cie du Vendredi - Christophe Sermet, KVS, La Coop asbl gerealiseerd met de steun van DE TAXSHELTER VAN DE BELGISCHE FEDERALE OVERHEID

Pictures

Hieronder vind je de persfoto's van onze eigen voorstellingen in hoge resolutie, die mogen in het kader van verslaggeving over KVS gratis worden gebruikt. (De naam van de fotograaf moet uitdrukkelijk worden vermeld).

PERSVERANTWOORDELIJKE

Inge Jooris
inge.jooris@kvs.be
0483 54 73 88

(INTER)NATIONALE SPREIDING

Saskia Liénard
saskia.lienard@kvs.be
0496 55 19 92