KVS logo

Domestica

Valentijn Dhaenens / KVS

In Domestica herken je twistende en knokkende koppels, van Medea en Jason tot Sue Ellen en JR uit Dallas of Al en Peg in Married with Children over Liz Taylor en Richard Burton in Who’s Afraid of Virginia Woolf tot Temptation Island.

Valentijn Dhaenens en Alejandra Theus brengen een bloemlezing van eeuwen echtelijke strijd, stemverheffing, onbegrip en slaande ruzies. Telkens opnieuw worden de stemmen schorrer, staan de zenuwen strakker gespannen, en worden geest en lichaam steeds zwaarder vermoeid.  

Echtelijke ruzies als metafoor voor de wereldse zucht naar strijd, de onmogelijkheid om samen te leven, laat staan één te zijn.

Bij elke voorstelling maakt een jonge pianiste de cast compleet. Het jonge meisje begeleidt de voorstelling niet enkel muzikaal met romantische liefdesliedjes. Ze is ook bewust aanwezig, als getuige, slachtoffer of verzoener.

Bio

Valentijn Dhaenens brak door met DegrotemonD (Skagen, 2012), dat hij zelf speelt én regisseert. Het is een ode aan de retorica. Daarna volgde DeKleineOorloG: een compleet andere maar even verbluffende solovoorstelling. Beide producties toeren wereldwijd. Dhaenens zal de komende seizoenen binnen KVS een aantal producties ontwikkelen. Hij is dit seizoen ook te zien in Odysseus. Een zwerver komt thuis en World without Us (Man) van Ontroerend Goed.

Alejandra Theus vult het koppel aan. Deze Vlaams-Colombiaanse actrice studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht. Ze speelde uiteenlopende rollen, ondermeer bij diverse theaterhuizen zoals ToneelgroepAmsterdam, Theater Artemis, NTGent, Het Gevolg, Martha!Tentatief en in tv-series.

Reviews

20.12.2016 - De Morgen - Ruzie als hogere kunstvorm
26.12.2016 - De Standaard - Het einde van een relatie: de medley
11.01.2017 - Theaterkrant *** - De leugen van nog lang en gelukkig

Quotes

"Hilarisch én pijnlijk."
- Knack Focus -
"Dhaenens en Theus zijn topspelers die weten hoe ze pijnlijke woorden een grappige ondertoon kunnen geven en vice versa."
- Knack Focus -
"In heftige dialogen bewerken de schipbreukelingen op de lange omvaart van de liefde elkaar met verbale stroomstoten."
- De Morgen -
"Virtuoos switchen Dhaenens en vooral Theus voortdurend van spelregister."
- De Standaard -
"Een bijzonder amusante mix van registers."
- Het nieuwsblad -
"Door de slimme montage en het sterke spel wordt het een feest om naar te kijken."
- Theaterkrant -

Credits

VAN & MET Valentijn Dhaenens & Alejandra Theus Piano Juliette Van den Steen & Ella Deknopper Arrangementen & muzikale leiding Noah Vanden Abeele muzikale coaching Peter Vanhove LICHTONTWERP MARGARETA ANDERSEN geluidSONTWERP Steven Lorie DECOR DECORATELIER KVS regie-assistentie & boventiteling Inge Floré vertaling Nadine Malfait & Anne vanderschueren kostuum Heidi Ehrhart Technisch directeur Jean Schols met dank aan Academie voor muziek en woord van Sint-Agatha-Berchem PRODUCTIE KVS

Pictures

Hieronder vind je de persfoto's van onze eigen voorstellingen in hoge resolutie, die mogen in het kader van verslaggeving over KVS gratis worden gebruikt. (De naam van de fotograaf moet uitdrukkelijk worden vermeld).

PERSVERANTWOORDELIJKE

Inge Jooris
inge.jooris@kvs.be
0475 80 04 87

(INTER)NATIONALE SPREIDING

Saskia Liénard
saskia.lienard@kvs.be
0496 55 19 92
Technische fiche
Captatie