KVS logo

Drarrie in de nacht

Jr.cE.sA.r (Junior Mthombeni, Cesar Janssens & Fikry El Azzouzi) / KVS

Vraag niet wat een Drarrie is – vraag liever wie Drarrie zijn. Vier gasten dagen de nacht uit, maar die blijft onverstoorbaar. De nacht laat niet met zich sollen. Hij wacht geduldig af en slaat op het juiste moment meedogenloos toe.

Junior Mthombeni, Fikry El Azzouzi en Cesar Janssens maakten na Malcolm X ook Drarrie in de nacht, gebaseerd op El Azzouzi’s gelijknamige succesroman. De schrijver won de Arkprijs van het Vrije Woord voor het boek, dat vertaald naar het Duits als Wir da draußen hoge toppen scheert en nu ook in het Spaans vertaald en gesmaakt werd. In Argentinië werd Nosotros en la noche zelfs één van de interessantste romans van het jaar genoemd! 

Verwacht je aan hiphop, slam en dans. De beats komen tot leven in de gedenkwaardige scenografie van Eugenio Szwarcer, en talen vloeien in overvloed. Hoofdpersonage Ayoub – vertolkt door niemand minder dan de schrijver zelf – en kompanen dwalen door de stad en loodsen je de nacht in, doorheen de eenzaamheid en het verdriet, doorheen de woede en de angst. Ze hebben niets of niemand, hooguit elkaar om op te vertrouwen en op terug te vallen.

Bio

Saïd Boumazoughe

Saïd Boumazoughe is lid van het hiphopcollectief NoMoBS (No More Bullshit) die met hun eerste home‐made videoclip Zehma op YouTube meer dan 500.000 views scoorden. NoMoBS rapt in het Nederlands, Frans, Engels en Arabisch. Een ontmoeting met Junior Mthombeni leidde tot een muzikale samenwerking voor de theatervoorstellingen Troost, Malcolm X en Drarrie in de nacht. Onder zijn regie maakte NoMoBS ook een eigen voorstelling: Wachten op Gorro. Saïd Boumazoughe acteerde ook in Reizen Jihad en de film Patsers, geregisseerd door de Hollywood-regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah.

Junior Akwety

Junior Akwety is afkomstig uit Kinshasa en is rapper, singer‐ songwriter en producer. Hij maakte aan het begin van zijn muzikale carrière deel uit van de hiphop‐formatie LO Squad. In 2005 richtte hij zijn eigen label Kifanisu op en bracht o.a. het eerste album uit van de bekende rapper‐rasta Gandhi, met wie hij tot vandaag regelmatig het podium deelt. Akwety was ook performer in Rumble In Da Jungle en Malcolm X, vorige producties geregisseerd door Junior Mthombeni. In 2018 speelt hij Sancho Pancha in de musical l’Homme de la Mancha.

Sabri Saad El Hamus

Sabri Saad El Hamus is acteur en artistiek leider van De Nieuw Amsterdam (DNA). El Hamus speelde eerder al samen met Junior Mthombeni in de voorstellingen Hannibal en Amigos van 't Arsenaal Mechelen en PAX Europa van DNA. Ook in de KVS-voorstellingen Malcolm X en Drarrie in de nacht neemt hij belangrijke rollen op zich.

Klik hier voor de biografie van acteur Rashif El Kaoui

Klik hier voor de biografie van auteur en acteur Fikry El Azzouzi

Klik hier voor de biografie van regisseur Junior Mthombeni

Reviews

24.01.2018 - Knack - Saïd Boumazoughe
02.02.2018 - Bruzz Video - Een film op theaterplanken
05.02.2018 - Radio Klara - Drarrie in de nacht
08.02.2018 - Canvas - Culture Club
11.02.2018 - ATV - Wakker op zondag

Quotes

Een pijnlijk, bitterzoet verhaal over snakken naar liefde, rust en erkenning en zich vastklampen aan geloof, ijdelheid en diefstal om uiteindelijk te crashen in liefdesverdriet, drugs en extremisme.
- Knack Focus -
"Op audiovisueel vlak is dit theaterstuk een coole splinterbom, inhoudelijk kropen we dieper in de ziel van de drarries in de succesroman van Fikry El Azzouzi."
- De Standaard -

Credits

TEKST FIKRY EL AZZOUZI REGIE JUNIOR MTHOMBENI muziek CESAR JANSSENS van & met FIKRY EL AZZOUZI, CESAR JANSSENS, SAID BOUMAZOUGHE, RASHIF EL KAOUI, TOM VAN LANDUYT, JUNIOR AKWETY dramaturgie GERARDO SALINAS scenografie Eugenio Szwarcer DECOR & INSTRUMENTEN KVS ATELIER, CESAR JANSSENS, RALF NONN GELUIDSONTWERP STEVEN LORIE KOSTUUMS HEIDI EHRHART, CATHERINE VAN BREE, NANCY COLMAN VIDEO EUGENIO SZWARCER LICHTONTWERP DIMITRI STUYVEN TONEELMEESTER JEAN SCHOLS PRODUCTIELEIDING NADIA EL MAHI PRODUCTIE-ASSISTENTIE NIELS VAN UDEN REGIE-ASSISTENTIE & BOVENTITELING INGE FLORÉ VERTALERS TREVOR PERRI, ANNE VANDERSCHUEREN MET BIJZONDERE DANK AAN KRINGWINKEL HAGELAND productie KVS coproductie Behoud de Begeerte Gerealiseerd met de steun van de Taxshelter van de Belgische Federale Overheid

Pictures

Hieronder vind je de persfoto's van onze eigen voorstellingen in hoge resolutie, die mogen in het kader van verslaggeving over KVS gratis worden gebruikt. (De naam van de fotograaf moet uitdrukkelijk worden vermeld).

PERSVERANTWOORDELIJKE

Inge Jooris
inge.jooris@kvs.be
0475 80 04 87

(INTER)NATIONALE SPREIDING

Saskia Liénard
saskia.lienard@kvs.be
0496 55 19 92

Production manager

Nadia El Mahi
02/210 11 78
nadia.elmahi@kvs.be