KVS logo

Junior Mthombeni

Bio

Junior Mthombeni is theatermaker, acteur en muzikant. De laatste jaren liet hij zich opmerken, eerst als artistiek leider van het SINcollectief, met wie hij felgesmaakte voorstellingen creëerde als Troost (met het hiphopcollectief NoMoBS), Rumble in da Jungle en Reizen Jihad. Later als een van de drie leden van het gezelschap Jr.cE.sA.r, samen met Fikry El Azzouzi. Voor het Brusselse stadstheater KVS maakten zij het bejubelde Malcolm X en Drarrie in de nacht.

Zijn werk als regisseur biedt een theatrale interpretatie van hete hangijzers uit de actualiteit (bv. Syriëstrijders) maar onderzoekt evengoed de hedendaagse betekenis van inspirerende figuren, bewegingen en evenementen uit het (recente) verleden. In samenwerking met een multi-etnische cast vat Mthombeni de grootstedelijke context in eigentijds muziektheater, met invloeden van urban arts en muziektradities uit alle windstreken.

Van jongs af stond hij ook zelf op de scène als muzikant, zanger en acteur. Hij werkte o.a. met Tone Brulin in de KNS en Alida Neslo bij De Nieuwe Amsterdam, en trad jarenlang op met bands als Afrobeat Association, El Tattoo Del Tigre, African Jazz Pioneers en de Internationals.

Reviews

11.10.2016 - BRUZZ - "Wij waren Beyonce voor"
19.08.2017 - De Standaard Weekblad - 'Het is een mooie dag om een feestje te bouwen'
03.10.2017 - L'Echo - Focus sur la Flandre qui crée

Pictures

Hieronder vind je de persfoto's van onze eigen voorstellingen in hoge resolutie, die mogen in het kader van verslaggeving over KVS gratis worden gebruikt. (De naam van de fotograaf moet uitdrukkelijk worden vermeld).

PERSVERANTWOORDELIJKE

Inge Jooris
inge.jooris@kvs.be
0475 80 04 87

(INTER)NATIONALE SPREIDING

Saskia Liénard
saskia.lienard@kvs.be
0496 55 19 92