KVS logo

Mesut Arslan

Bio

Regisseur en theatermaker Mesut Arslan groeit  op in Izmir (Turkije). Op zijn twintigste neemt hij alleen een vliegtuig naar België. Na een aantal jaren legt hij er zich toe op het maken van theater en richt hij zijn eigen gezelschap op. Met de Anatolië Theater Groep (ATG) heeft hij vooral succes in de Turkse gemeenschap. Langzamerhand creëert hij een eigen stijl die evolueert naar een beeldtaal waarbij taal op experimentele wijze verwerkt wordt. Samenwerkingen met visuele kunstenaars als Lawrence Malstaf zijn terugkerende elementen die zijn werk karakteriseren. Voor t,arsenaal Mechelen regisseert hij IJdele dagen, de eerste theatertekst van Fikry El Azzouzi.

ATG wordt Onderhetvel. Met dit gezelschap maakt hij een bewerking van Kamer en de man van de Vlaamse auteur Eric De Volder. Daarnaast richt hij ook Platform 0090 op, een werkplaats en draaischijf voor onderzoek, creatie en presentatie van multidisciplinaire kunst met referenties naar het Midden-Westen. 

Voor zijn eerste KVS-creatie grijpt Mesut Arslan terug naar zijn theaterheld Eric De Volder en pakt Nachtelijk Symposium aan. Hij werkt, samen met Michael De Cock, ook mee aan de voorstelling Kamyon.

Reviews

13.12.2017 - Mouvement - "Au théâtre des deux rives"
14.05.2018 - Le Vif - Lord of the Ring

Pictures

Hieronder vind je de persfoto's van onze eigen voorstellingen in hoge resolutie, die mogen in het kader van verslaggeving over KVS gratis worden gebruikt. (De naam van de fotograaf moet uitdrukkelijk worden vermeld).

PERSVERANTWOORDELIJKE

Inge Jooris
inge.jooris@kvs.be
0475 80 04 87

(INTER)NATIONALE SPREIDING

Saskia Liénard
saskia.lienard@kvs.be
0496 55 19 92