KVS logo

MINDBLOWERS

VUB & KVS

Vanuit een gedeelde fascinatie en verantwoordelijkheid voor de stad gaan KVS en VUB intens samenwerken. De veelkleurige, meertalige stad is immers voor beide instellingen een uitdagend laboratorium, een bron voor verwondering, mededogen, kennis en ergernis. Samen zijn we ervan overtuigd dat verbinding het antwoord is voor de toekomst en dat de maatschappij van morgen niet wordt gecreëerd of opgebouwd vanuit het eigen groot gelijk.

Welk krachtiger signaal dan samen de aftrap van het academisch én cultureel jaar te geven? Dat doen we met MINDBLOWERS. Geen gezwollen speeches of hoogdravende lezingen. Neen. Korte, krachtige en urgente interventies op het kruispunt van kunst, cultuur en reflectie. Op het snijpunt van activisme, artivisme en academisme. Het thema voor deze eerste MINDBLOWERS is verzet. Een fijne keuze van binnen- en buitenlandse denkers en kunstenaars geeft zijn of haar visie op verzet. Wat betekent het vandaag? Wat heeft het betekend en wat kan het betekenen in onze toekomst?
 
Een middag die overgaat in een avond, en uitmondt in een feest. Vanaf 16:00 kan je in- en uitlopen om uitgedaagd, fris en scherp een nieuw academisch jaar én theaterseizoen in te zetten. 

Reviews

Credits

Pictures

Hieronder vind je de persfoto's van onze eigen voorstellingen in hoge resolutie, die mogen in het kader van verslaggeving over KVS gratis worden gebruikt. (De naam van de fotograaf moet uitdrukkelijk worden vermeld).

PERSVERANTWOORDELIJKE

Inge Jooris
inge.jooris@kvs.be
0475 80 04 87

(INTER)NATIONALE SPREIDING

Saskia Liénard
saskia.lienard@kvs.be
0496 55 19 92