KVS logo

Missie / Mission

David Van Reybrouck, Raven Ruëll & Bruno Vanden Broecke / KVS

Een lezing van een Witte Pater over zijn werk in Congo. Enige argwaan tegenover deze figuur is niet misplaatst. Gaat hij, als missionaris, ons ervan trachten te overtuigen dat het koloniaal verleden van België ook zijn goede kanten had? Zal hij proberen ons te bekeren? 

Bio

David van Reybrouck - tekst
David Van Reybrouck (1971) is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver van non-fictie, theater en poëzie. Hij debuteerde in 2001 met De plaag, dat veelvuldig werd bekroond en vertaald. Zijn grootste succes behaalde hij met Congo. Een geschiedenis, waarvoor hij onder andere de Libris Geschiedenisprijs 2010 en de AKO Literatuurprijs 2010 kreeg. Congo is inmiddels in 13 talen vertaald, waaronder het Engels, Chinees, Deens en Frans. Het werd tevens bekroond met de Prix Médicis 2012. Zijn roemruchte essay Pleidooi voor populisme leverde hem de Jan Hanlo Essayprijs 2009 op en de Vlaamse Cultuurprijs Kritiek en Essay 2009. Hij schreef verder de roman Slagschaduw en het pamflet Tegen verkiezingen (2014), dat bekroond werd met de Henriëtte Roland Holstprijs. In 2014 ontving hij de Gouden Ganzenveer. Hij is de auteur van het Boekenweekessay 2016.

Raven Ruëll – regie
Raven Ruëll studeerde af aan het RITCS. Als schrijver, acteur en regisseur werkte hij voor BRONKS,  Theater Antigone (waar hij ook lid is van de artistieke staf), KVS en theater Artemis. Twee stukken van zijn hand werden geselecteerd voor het theaterfestival: Het leven en de werken van Leopold II (2003) en Missie (2008), beide gemaakt voor de KVS. Jan, mijn vriend werd genomineerd voor de Nederlands Vlaamse 1000-Wattprijs 2002 en Stoksielalleen sleepte die prijs daadwerkelijk in de wacht. Sinds 2010 werkt Raven als freelancer en geeft hij les op het conservatorium van Luik en aan het RITCS, waar hij ook lid is van de artistieke staf drama.Voor theater Antigone regisseerde hij onder meer Baal, Tribuna(a)l, Oeps en Bekdichtzitstil.

Bruno Vanden Broecke – spel
Klik hier voor de biografie van Bruno Vanden Broecke

 

Reviews

19.12.2007 - De Standaard - Een blanke stem uit Kongo
18.12.2007 - Le Soir - Le cri du missionnaire
17.12.2007 - De Morgen***** - Missie geslaagd

Quotes

"Theatervoorstelling van het jaar"
- Klara -
"Een groot acteur… écht theater"
- La Libre Belgique -
"Bruno Vanden Broecke zet zijn misschien meest overrompelende vertolking ooit neer. Applaus"
- De Standaard -
"Een verbluffende, ontroerend-harde voorstelling"
- De Morgen -
"Een fantastische tekst… een uitzondelijke vertolking"
- Le Soir -
"Veeg je agenda’s schoon, allemaal naar ‘Missie’"
- Dagblad van het Noorden -

Credits

tekst David Van Reybrouck regie Raven Ruëll met Bruno Vanden Broecke dramaturgie Ivo Kuyl vertaling naar het Frans Monique Nagielkopf technische leiding Donald Berlanger scenografie Leo de Nijs lichtvormgeving Johan Vonk uitvoering licht Marc De Boelpaep geluid Dimi Joly productie KVS SPREIDING & TOURMANAGEMENT SASKIA LIENARD

Pictures

Hieronder vind je de persfoto's van onze eigen voorstellingen in hoge resolutie, die mogen in het kader van verslaggeving over KVS gratis worden gebruikt. (De naam van de fotograaf moet uitdrukkelijk worden vermeld).

PERSVERANTWOORDELIJKE

Inge Jooris
inge.jooris@kvs.be
0475 80 04 87

(INTER)NATIONALE SPREIDING

Saskia Liénard
saskia.lienard@kvs.be
0496 55 19 92

Production manager

Lieven Symaeys
02/210 11 64
lieven.symaeys@kvs.be