KVS logo

SLOW #01

Sabrina Mahfouz / KVS

De wereld verandert snel! Vooral in de stad, waar nieuwe mensen en kunstvormen instromen. KVS wil de razend interessante artistieke onderstroom van de straat naar het podium brengen. Daarom koppelt SLOW (Slam Our World) urban woordkunst met theater. Voor elke SLOW-sessie wordt een internationale gast uitgenodigd. Hij of zij zal na een residentie in Brussel van een paar weken het KVS-podium delen met lokale artiesten, in een even heldhaftige als kwetsbare poging om de kleurrijke, veelzijdige ziel van de stad in verzen te vatten.

Bio

Sabrina Mahfouz
De Brits-Egyptische schrijfster, dichteres, performer en theaterauteur Sabrina Mahfouz is de centrale gast tijdens de eerste SLOW-avond. Na residenties en producties in New York, Glasgow en Manchester won ze in 2014 de Fringe First Award (Edingburgh).

In opdracht van The National Theatre of Great Britain maakte ze een voorstelling over vrije meningsuiting in Egypte.  Feminisme, sociale onrechtvaardigheid en gender(on)gelijkheid zijn terugkerende topics in haar werk. Naast de inspiratie die Brussel haar zal bieden, zullen deze thema’s ongetwijfeld de rode draad vormen doorheen de allereerste KVS SLOW-avond. 

Sabrina Mahfouz nam een exclusieve audioblog op voor KVS. 

Anissa Boujdaini
Anissa is slamdichteres en spoken word artieste. Met persoonlijke en maatschappij kritische teksten trekt ze haar publiek zacht maar genadeloos mee in haar gedachtenstroom. Ze beschrijft haar werk als ‘simpele woorden met een stevige inhoud’.

Saraa Saleh
De Syrische Saraa Saleh studeerde architectuur in haar geboorteland. Ze kwam in 2001 naar België om te studeren en is momenteel werkzaam aan de faculteit Arabistiek en Islamkunde en het Instituut voor Levende Talen van de KUL. Saraa is ook schrijfster en kunstschilder

Reviews

Credits

Tekst & Regie Sabrina Mahfouz Van & Met Anissa Boujdaini, Saraa Saleh, Nadia Fadil Vertalers Mahdieh Fahimi (EN/NL), ISABELLE GRYNBERG (EN/FR), Juliane Regler (EN/FR), MICHAËL MEERT (EN/NL) Geluidsontwerp Donald Berlanger & Steven Lorie Productieleiding Nele Druyts Lichtontwerp Margareta Anderson Techniek Steven Lorie Boventiteling Delphine Somers Assistent Charlotte Vandijck Dramaturgie Tunde Adefioye Productie KVS MET DANK AAN Delphine Somers, Rachida Aziz, ASWA vzw, Ella vzw

Pictures

Hieronder vind je de persfoto's van onze eigen voorstellingen in hoge resolutie, die mogen in het kader van verslaggeving over KVS gratis worden gebruikt. (De naam van de fotograaf moet uitdrukkelijk worden vermeld).

PERSVERANTWOORDELIJKE

Inge Jooris
inge.jooris@kvs.be
0475 80 04 87

(INTER)NATIONALE SPREIDING

Saskia Liénard
saskia.lienard@kvs.be
0496 55 19 92
Captatie