KVS logo

WOW BJO #01

Brussels Jazz Orchestra & KVS

Brussels Jazz Orchestra gaat samen met KVS voor het experiment: We Orchestrate Words, van jazz over slam naar hiphop en terug. Toporkest meets urban artists. In de eerste editie zijn dat Laryssa Kim, Gioia Kayaga aka Joy, Zed Soul’Art en als afsluiter FutureFantastic.

We Orchestrate Words – kortweg WOW – is een incubator voor innovatieve, frisse ontdekkingen uit de Brusselse urban scene. WOW haalt zijn inspiratie gretig uit verschillende culturen en genres, aangevuurd door improvisatie. Jonge kunstenaars werken samen met Brussels Jazz Orchestra: woordartiesten rappen, scatten en creëren boterzachte rhymes, het jazzorkest speelt erop in en voegt composities toe, turntablists en soundscape artiesten doen hun ding. Werelden raken verweven tot een hedendaagse soundtrack van de Brusselse grootstad.

Bio

Laryssa Kim: vocalist, componist, sounddesigner en performance-artiest. Laryssa Kim gebruikt in haar performances en improvisaties live elektronica om hypnotiserende, surrealistische en dromerige soundscapes te creëren.

Joy Slam: de Brusselse Gioia Frolli heeft Romaanse letteren gestudeerd en won in 2013 de Prix Paroles Urbaines van de Franse Gemeenschap (Fédération Wallonie-Bruxelles) voor slampoëzie. Joy Slam is een rijzende ster binnen het circuit van geëngageerde slampoëten.

Zed Soul’Art: producer, schrijver en artiest Zed staat ook bekend onder de naam Zediam. Hij maakt nu deel uit van de groep Soul'Art. 

FutureFantastic: Raskal The Supersoniccruiser en Zamiz maken samen, als FutureFantastic Turntable Wizardry, scratches, geluid en muziek van een andere planeet.

Brussels Jazz Orchestra: Brussels Jazz Orchestra, kortweg BJO, brengt jazz met een dynamische, orkestrale sound, geworteld in de jazztraditie. Het enige professionele grote jazzorkest van België heeft een reputatie die reikt van Singapore tot New York en is een graag geziene gast op festivals en podia over de hele wereld. De opnames van het ensemble, 20 cd’s tot dusver, worden internationaal gewaardeerd en met prijzen beloond. In februari 2012 deelde het orkest in de Oscartriomf van de stille film The Artist, als mede-uitvoerder van de filmmuziek. De cd Wild Beauty met Joe Lovano scoorde twee Grammy Award-nominaties (2014). Brussels Jazz Orchestra werd opgericht in 1993 en staat onder de artistieke leiding van Frank Vaganée.

Credits

Pictures

Hieronder vind je de persfoto's van onze eigen voorstellingen in hoge resolutie, die mogen in het kader van verslaggeving over KVS gratis worden gebruikt. (De naam van de fotograaf moet uitdrukkelijk worden vermeld).

PERSVERANTWOORDELIJKE

Inge Jooris
inge.jooris@kvs.be
0475 80 04 87

(INTER)NATIONALE SPREIDING

Saskia Liénard
saskia.lienard@kvs.be
0496 55 19 92
Captatie