Pour

Daina Ashbee

Pour is een werk dat de kwetsbaarheid en kracht van vrouwen onderzoekt, en de pijn blootlegt die ze in hun lichaam opslaan temidden van een samenleving die hen niet ondersteunt. Net als bij haar vorige creaties maakt Daina Ashbee een donker stuk dat de toeschouwer confronteert. Voor de eerste keer schijnen er nu ook lagen van vreugde en viering doorheen de spanningsboog van haar performance.

Ashbee hoopt de energie in een ruimte te veranderen en wil zo haar verlangens om die ruimte in te nemen met haar lichaam vrij spel geven. Op die manier speelt ze met de opgelegde verwachtingen die haar zelfbeeld tijdens haar jeugd hebben vertroebeld, en daagt ze die ook uit. 

Haar eigen menstruatiecyclus gebruikte ze als inspiratiebron doorheen de ontwikkeling van dit werk. De dappere uitvoering doorwaadt stadia van bevrijding, controle, pijn, schoonheid en loutering, in een intieme en kwetsbare dansperformance. 

Met Pour toont KVS werk van een jonge, rijzende ster in de internationale dansscène. Daina Ashbee valt op door haar provocatief en grensverleggend werk. Volgens het Amerikaanse Dance Magazine was ze een van de '25 to watch’. En ook in het gerenommeerde Duitse TANZ magazine dook ze in 2017 op in de lijst van de meest beloftevolle artiesten. Daina toonde recent haar werk op de Biënnale van Venetië en op de Munich Dance Biennale. 

 

Duur
60
Prijs
€ 17
reductie
€ 13 / € 9 (-26)
Categorie
Dans