Saint-Amour 2018

Behoud de Begeerte

Het programma van Saint Amour 2018 wordt al even meerstemmig, sensitief en hitsig als onze dolgedraaide tijden en zeden, maar naar alle waarschijnlijkheid wel iets eloquenter.

Na vorig jaar, toen met Herman Brusselmans één schrijver centraal stond, treedt Saint Amour deze keer opnieuw aan met full band. Ondanks de echtelijke scheiding die Brexit heet, telt het Verenigd Koninkrijk nog enkele eminente schrijvers die de liefde niet hebben opgegeven en speciaal voor Saint Amour op hun stappen terugkeren, zoals Michel Faber en David Szalay. Verder duikt er met Sien Volders ook jong, debuterend volk op dat de jacht op het ongetemde leven heeft geopend. Ook Ilja Leonard Pfeijffer is van de partij, nog uitpuffend wellicht van de festiviteiten ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag. Pfeijffer kan uit zijn inmiddels omvangrijke en veelbekroonde oeuvre in ruime mate Saint Amour-fähige passages kiezen; de kans dat hij uit Peachez, een romance zal lezen, is groot. Met de Amerikaanse Kristen Roupenian dringt ook the thema #metoo zich op, het zou raar zijn mocht Saint Amour daar met een boogje omheen wandelen. Roupenian leest uit Cat Person, het korte verhaal waarmee ze in een klap letterlijk wereldberoemd werd toen het in december jl. in The New Yorker werd gepubliceerd en viraal ging. Het verhaal gaat over de korte, klungelige romance tussen de 20-jarige Margot en de 34-jarige Robert en sluit naadloos aan op onze tijdgeest – waarvan hierboven al sprake, het online daten en de hashtag metoo.

Naast een nog te versterken cast, zullen ook alle gekende Saint Amour-elementen aanwezig zijn: entr’actes, filmfragmenten en humor.

Prijs
€ 25 (cat. 1) / €22 (cat. 2)
reductie
€ 22 (cat. 1) / € 18 (cat. 2) / € 13 (-26)
Categorie
Literatuur
NL