The Sea Within

Voetvolk / Lisbeth Gruwez

“Vandaag de dag kunnen we heel goed dingen uiteen halen, maar we vergeten ze te vaak weer bijeen te brengen.”
– Lisbeth Gruwez

Nu Lisbeth Gruwez haar ‘triptiek van het extatische lichaam’ heeft voltooid – de internationale succesvoorstellingen It’s going to get worse and worse and worse, my friend, AH/HA en We’re pretty fuckin’ far from okay –, wil ze radicaal van koers veranderen.

De eruptieve choreografieën waaraan ze haar stalen reputatie te danken heeft (Peter Verhelst noemde Lisbeth ooit een ‘atoombom’) ruimen nu het veld voor aanhoudend kolkend magma. The Sea Within is een magnetiserende voorstelling waarin Lisbeth de chaos niet langer wil beteugelen, maar zijn eigen orde laat zijn. Ze is nog steeds even vinnig en intens, maar in plaats van in te zoomen op het individu, wil ze nu tien dansers laten opgaan in een weids, ademend landschap.

Voor het eerst in haar carrière danst Lisbeth haar eigen choreografie niet zelf, maar selecteerde ze een groep van tien danseressen. Tien krachtige lotusbloemen die symbool staan voor verbinding. Zij brengen een nieuw, hedendaags ritueel waarin het ‘wij’ het ‘ik’ omarmt.

De muziek is zoals gewoonlijk van de hand van Lisbeths vaste kompaan Maarten Van Cauwenberghe, dit keer bijgestaan door Elko Blijweert en Bjorn Eriksson. Minimalistische synths en een prikkelend spel met frequenties drijven hun elektronisch geluidsontwerp tot de bodem van je zintuigen.

 

Lees hier de reacties van publiek en pers.

Prijs
€ 25 (cat.1) / € 22 (cat.2)
reductie
€ 22 (cat.1) / € 18 (cat.2) / € 13 (-26)
Premiere
22.11.2018
Categorie
Dans