Sept Mouvements Congo

Michael Disanka

Kroniek van een jonge Kinois. Acteur, regisseur en tekstschrijver Michael Disanka (°1987) geldt als een van de meest inspirerende stemmen uit het Congo van vandaag. Sinds zijn studies aan het Nationaal Instituut voor Kunsten in Kinshasa, de stad waar hij geboren is, ontpopt Disanka zich als een ware chroniqueur van zijn generatie. 

In deze productie brengt hij verslag uit van de recente geschiedenis van zijn land in woord, beeld en muziek. Het thema: de weg naar verandering, met hoop als noodzakelijk houvast, op een bezinksel van wanhoop. 

Vijf jonge artiesten van het Collectif d’Art-d’Art zingen hun woede en angst uit en dansen om te overleven. Ze bespotten de harde realiteit van het dagelijkse leven in Congo, met een verhaal dat getuigt van hun stormachtig bestaan. Geen enkel aspect van het leven in dit deel van de wereld ontsnapt aan hun tirade.

 

CONNEXION BXL

Een generatie van jonge artiesten schrijft in Afrika, in het Midden-Oosten, en elders aan een eigen geschiedenis: die van hun leven of van hun land. Vanuit de actualiteit of vanuit het verleden creëren ze alternatieven. Met veel gemak mengen ze talen, vormen, stijlen. Niets is hen vreemd.

CONNEXION BXL presenteert werk van jong talent en van gevestigde artiesten die Europa veel meer zouden kunnen bieden dan vandaag het geval is. Geen miserabilisme, wel energie, creativiteit en weerbarstigheid. Verrassend, inspirerend en… broodnodig.

Presented by CONNEXION BXL, Kaaitheater, KVS, Beursschouwburg, Bozar, Jazz Station & RITCS

Duur
180
Prijs
€ 17
reductie
€ 13 / € 9 (-26)
Categorie
Theater
FR
NL