SLOW #01

Sabrina Mahfouz / KVS

SLOW 
De wereld verandert snel! Vooral in de stad, waar nieuwe mensen en kunstvormen instromen. KVS wil de razend interessante artistieke onderstroom van de straat naar het podium brengen. Daarom koppelt SLOW (Slam Our World) urban woordkunst met theater. Voor elke SLOW-sessie wordt een internationale gast uitgenodigd. Hij of zij zal na een residentie in Brussel van een paar weken het KVS-podium delen met lokale artiesten, in een even heldhaftige als kwetsbare poging om de kleurrijke, veelzijdige ziel van de stad in verzen te vatten.

 

SLOW#01 - Sabrina Mahfouz
De Brits-Egyptische schrijfster, dichteres, performer en theaterauteur Sabrina Mahfouz is de centrale gast tijdens de eerste SLOW-avond. Na residenties en producties in New York, Glasgow en Manchester won ze in 2014 de Fringe First Award (Edingburgh).

In opdracht van The National Theatre of Great Britain maakte ze een voorstelling over vrije meningsuiting in Egypte.  Feminisme, sociale onrechtvaardigheid en gender(on)gelijkheid zijn terugkerende topics in haar werk. Naast de inspiratie die Brussel haar zal bieden, zullen deze thema’s ongetwijfeld de rode draad vormen doorheen de allereerste KVS SLOW-avond. 

Sabrina Mahfouz nam een exclusieve audioblog op voor KVS. 

SLOW#01 - Anissa Boujdaini
Anissa is slamdichteres en spoken word artieste. Met persoonlijke en maatschappij kritische teksten trekt ze haar publiek zacht maar genadeloos mee in haar gedachtenstroom. Ze beschrijft haar werk als ‘simpele woorden met een stevige inhoud’.

SLOW#01 - Saraa Saleh
De Syrische Saraa Saleh studeerde architectuur in haar geboorteland. Ze kwam in 2001 naar België om te studeren en is momenteel werkzaam aan de faculteit Arabistiek en Islamkunde en het Instituut voor Levende Talen van de KUL. Saraa is ook schrijfster en kunstschilder.

 

 

Programma
25.11.2016 
Na de voorstelling modereert Najet Boulafdal (correspondent bij MO*) een debat waarin verschillende feministen en hun perspectieven aan bod komen, ism. Ella vzw
Wat betekent het om vrouw en feminist te zijn in België? Welke vrouwen komen aan het woord en welke vrouwen krijgen zelden een stem in het feminismedebat? En welke thema’s komen aan bod als het gaat over feminisme, zelfbeschikking, diversiteitsdenken - en op welke manier? Hoe benaderen vrouwen uit de MENA regio en/of vrouwen met een moslimachtergrond feminisme? Wat betekent het voor hen en hoe krijgt hun feministisch engagement al dan niet vorm? In dit panelgesprek gaan we dieper in op feminisme en vrouwen met een moslimachtergrond.
Panelleden: 
•    Najet Boulafdal (MO magazine, moderator)
•    Iman Lechkar (Lecturer social work Odisee en postdoc researcher KULeuven)
•    Sayira Maruf (Bestuurslid Ella vzw kenniscentrum gender en etniciteit)
•    Assia Missaoui (Activist/lid BOEH)
•    Sam Mouissat (projectcoördinatrice, Merhaba)

26.11.2016 Zulu Nation Belgium viert de verjaardag van 33 jaar hiphopcultuur in België met een vette party. Combitickets zijn te koop via de ticketlink.

Duur
50
Prijs
€ 17
reductie
€ 13 / € 9 (-26)
Premiere
25.11.2016
Information
Extra info

PROGRAMME

NL, FR, EN