SLOW#02: Hairlines at the Water's Edge

Quinsy Gario / KVS

SLOW 

De wereld verandert snel! Vooral in de stad, waar nieuwe mensen en kunstvormen instromen. KVS wil de razend interessante artistieke onderstroom van de straat naar het podium brengen. Daarom koppelt SLOW (Slam Our World) urban woordkunst met theater. Voor elke SLOW-sessie wordt een internationale gast uitgenodigd. Hij of zij zal na een residentie in Brussel van een paar weken het KVS-podium delen met lokale artiesten, in een even heldhaftige als kwetsbare poging om de kleurrijke, veelzijdige ziel van de stad in verzen te vatten.

SLOW#02 is geïnteresseerd in de politieke macht van de alledaagse persoon, diegene waarvan men het minst zou verwachten dat hij of zij politiek verstorend zou kunnen zijn, maar die de macht heeft om het idee achter het politieke en de politiek op zijn kop te zetten. Het stuk heronderzoekt het imago van collectieve zwarte aanwezigheid. De veelheid van zwarte en bruine lichamen op scène fungeren niet alleen als een dreigende aanwezigheid, maar als een daad van vreugde, uitbundigheid en weerstand tegen de gewelddadige beelden die met ons verbonden zijn.

SLOW #02 - Quinsy Gario
Quinsy Gario is geboren in Curaçao en opgegroeid in St. Maarten en in Nederland. Hij studeerde Theater, Film en Televisiestudies met een focus op Gender en Postkolonionale studies aan de Universiteit Utrecht. Bij het grote publiek raakt Quinsy bekend door zijn 'Zwarte Piet is racisme'- kunstproject dat de algemene perceptie rond de figuur van Zwarte Piet bekritiseert. 

Gario maakt ook installaties, is lid van het pan-Afrikaans kunstenaarscollectief State of L3 en een vaste deelnemer aan de tweejaarlijkse conferentie Black Europe Body Politics. Met zijn werk won hij verschillende prijzen, met name de Hollandse Nieuwe 12 Theatermakers Prijs 2011, de Issue Award 2014, de Amsterdam Fringe Festival Silver Award 2015 en was finalist in de Nederlandse Nationale Kampioenschappen Poetry Slam 2011. Hij trad al op in onder andere het Stedelijk Museum in Amsterdam, Contact Theater in Manchester en het Ballhaus Naunynstraße in Berlijn. 

 

Prijs
€ 17
reductie
€ 13 / € 9 (-26)
NL, FR, EN, SP
EN, NL, FR