We’re pretty fuckin’ far from okay

Voetvolk / Lisbeth Gruwez

We're pretty fuckin' far from okay is de derde (en dus laatste) episode van ‘de triptiek van het extatische lichaam’ die Voetvolk inzette met It’s going to get worse and worse and worse, my friend (2012) en al eerder aanvulde met AH/HA (2014): voorstellingen die het gezelschap op de (internationale) kaart hebben gezet.

Het uitgangspunt van de voorstelling is de concrete fysiologische impact van angst. In We’re pretty fuckin’ far from okay wordt de angst als biologisch fenomeen onderzocht, niet als sociaal-cultureel verschijnsel. Niet als aangeleerd gedrag, maar als evolutionair gegroeid antwoord op de vraag "vechten, vluchten of bevriezen?" In We're pretty fuckin' far from okay staat nature boven nurture - al zijn die twee elkaars voedende vijanden.

Dansers Lisbeth Gruwez en Wannes Labath zoomen in op wat angst met een lichaam doet: ze annexeren de beklemde blik, de versnelde hartslag, de opgedreven ademhaling. Angst is volgens hen een lichaam in vervoering, herleid tot zijn instincten.

Maarten Van Cauwenberghe wendt op zijn beurt het wisselvallige ademhalingspatroon van de performers aan als het fundament van zijn soundscape, die zowel spanning als rust creëert – en niet zelden tegelijk.

 

IN DE PERS
02.07.16 - Theaterkrant - The only thing we have to fear
05.07.16 - Volkskrant - Sensatie staat centraal in duet van Lisbeth Gruwez

 

Duur
60
Prijs
€ 20 (cat.1) / € 17 (cat.2)
reductie
€ 17 (cat.1) / € 13 (cat.2) / € 9 (-26)
Categorie
Dans