wijlezenonderworpen.be

De eerste schooldag opschuiven omwille van het Offerfeest? Wel of geen hoofddoeken op de werkvloer? En wat met het onverdoofd slachten? Het zijn vragen die onze media in de greep houden, en ze zouden zo uit Onderworpen kunnen komen.

Vanaf eind april brengt NTGent samen met Action Zoo Humain de beruchte roman Onderworpen van Michel Houellebecq op de planken. De regie van de voorstelling is in handen van Johan Simons en Chokri Ben Chikha. Zij zijn van mening dat goed theater het publiek moet confronteren met actuele en scherpe morele vragen. Meer nog, het is volgens hen gevaarlijk om gevoelige thema’s dood te zwijgen.
Net daarom willen NTGent en Action Zoo Humain liefhebbers van het boek en toeschouwers uit alle zalen waar de voorstelling speelt, de kans geven om hun meningen uit te wisselen. We nodigen iedereen aan om op deze site vrijuit te discussiëren over alle thema’s die in het boek en de voorstelling aan bod komen. Elke lezer leest het boek immers door zijn eigen unieke bril, hoe leest u Onderworpen?

NTGent nodigt je uit om op deze blog met elkaar in debat te gaan over vragen die in het boek worden opgeworpen. Hoe meer vuur, hoe meer vreugd!