© Danny Willems

Haal voorstellingen naar je huiskamer via podiumaanhuis.be

In tijden van corona bundelen cultuurhuizen en gezelschappen de krachten om jong en oud virtueel te ontroeren en te ontspannen. Het digitale platform Podium Aan Huis presenteert meer dan 40 podiumvoorstellingen uit Vlaanderen en Brussel, voor alle cultuurliefhebbers.

Podium Aan Huis is een tijdelijk platform met een divers aanbod aan podiumvoorstellingen uit Vlaanderen en Brussel voor jong en oud. Via dit platform kan iedereen digitaal genieten van straffe podiumvoorstellingen zolang de coronamaatregelen van kracht zijn en cultuurhuizen tijdelijk dicht zijn. Podiumaanhuis.be stelt heel wat opnames beschikbaar van lopende en afgelopen voorstellingen.

“Honderden voorstellingen werden geannuleerd nu cultuurhuizen noodgedwongen de deuren sluiten. Toch nemen ze ook tijdens de coronacrisis hun maatschappelijke rol op en brengen cultuur naar de mensen thuis”, ​aldus Bart Beuten, directeur van Cultuurconnect, digitaal steunpunt voor de cultuur- en gemeenschapscentra en initiatiefnemer van Podium Aan Huis.

 

Digitaal cultuuraanbod voor iedereen

Met deze bundeling van voorstellingen komen families de komende weken ontspannen door, ee​n welkome afwisseling voor kinderen en hun ouders​. Bart Beuten: “Heel wat ouders zijn op zoek naar een educatieve manier om hun kroost bezig te houden nu de scholen gesloten zijn. Ook leerkrachten kunnen dit cultuuraanbod gebruiken als online lesmateriaal. Podium Aan Huis biedt onder andere familievoorstellingen van hetpaleis & Abattoir Fermé, FroeFroe, BRONKS, De Maan, Kapitein Winkio en 4Hoog.”

Via podiumaanhuis.be kan iedereen op een laagdrempelige manier kennismaken met podiumkunsten​, maar ook de doorwinterde cultuurliefhebber vindt er zijn gading. ​“Mensen kunnen nu kosteloos nieuwe voorstellingen en gezelschappen ontdekken. Leietheater Deinze zal voorstellingen delen die onze programmatoren omvergeblazen hebben, of die eerder in het seizoen te gast waren. En wie weet geven we ook al een sneak peak naar het volgende seizoen”, vertelt Benoît Vanraes, directeur van Leietheater in Deinze.

 

Een greep uit het aanbod

  • "Odysseus. Een zwerver komt thuis." (KVS & NTGent) is het verhaal van een zwerver op drift, die na een veel te lange oorlog de veel te lange weg naar huis zoekt. Homeros’ klassieker in vertaling van Patrick Lateur en regie van Michael De Cock. Oercanon dus, maar genadeloos actueel.  
  • Met “De Tuin van de Walvis” (De Maan) kunnen kinderen online genieten van de prachtige vertelling van Toon Tellegen.
  • Along comes Mary” (Marijke Hulsmans) is een muzikale ode aan Expo 58. Een groot succes bij de oudere generatie die de Expo 58 in het echt meemaakte!
  • Le Sous Sol” vormt het sluitstuk van de eerste trilogie van het danstheatergezelschap Peeping Tom, dat in 2002 startte met “Le Jardin”, gevolgd door “Le Salon” in 2004. Je kan de trilogie nu herbekijken via podiumaanhuis.be.

 

Reacties uit de cultuursector

“Zoals zo vaak in moeilijke tijden zien we dat cultuur verbindt. Verhalen vertellen en luisteren naar verhalen creëert verbondenheid en solidariteit. Omdat in verhalen en in theater alles kan, leren ze ons vandaag meer dan ooit wat dromen is. Dromen van verhalen, en dromen om weer gewoon onbezonnen buiten te kunnen gaan”, getuigt Michael De Cock, artistiek leider van KVS in Brussel.

“Ik denk dat wij, cultuur- en gemeenschapscentra, dit platform allemaal een heel goed initiatief vinden.
Meer zelfs, ik denk dat we hier eigenlijk massaal op zitten te wachten! Wij staan klaar om deze voorstellingen
met ons publiek te delen”
, aldus Jan Bourgeois, directeur en theaterprogrammator van CC Zwaneberg
in Heist-op-den-Berg.

 

> Podiumaanhuis.be

 

Cookies
KVS uses cookies. Because we want to guarantee your privacy and improve the usability of your visit to our websites. We think it is important that you know how and why we use it.
Read our privacy statement